Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нарекоха кмета на Батак "феодал и идиот", поискаха оставката му
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 03.11.2017Коментари (1)1446
©
Само фирми, близки на кмета на Батак Петър Паунов, печелят обществените поръчки в града. Това заявиха общинарите от ГЕРБ, които днес внасят искане за оставката на Паунов, който някои от тях определиха пред Нова тв като "идиот" и "феодал". Паунов е кмет на Батак от 12 години, издиган за мандатите си от БСП. След местните избори през 2015 обаче напуска партията. Сега той е обвинен от прокуратурата в няколко длъжностни престъпления. Едното е нелегитимна продажба на общински имот за 2400 лева. Другото е действие при конфликт на интереси - семейната му фирма "Престиж-Паунов" печели пряко или като подизпълнител поръчките за снегопочистването в града.

Общинарите от ГЕРБ в града твърдят, че фирмите на Крум Паунов, сина на кмета, са ремонтирали покрива на общината и са ангажирани и по други инфраструктурни проекти. Кметът е в болнични от 9 октомври насам. "Синът му работи чрез подставени фирми. Получава се порочен кръг и той изпълнява всички поръчки", твърдят общинските съветници от ГЕРБ. От партията са започнали да подават сигнали до прокуратурата още преди години, но развитие до този момент не е имало.

Причините за исканата оставка на кмета са свързани с обществените поръчки и със самото държание на кмета.

"Ако продължи управлението му, общината ще се превърне в кметство. Притеснени сме от факта, че единствените приходи са от данъци, такси и продажба на имоти", смята Атанас Коларов от ГЕРБ.

"Този феодал превърна Батак във феодално владение. Обезлюди града. Искаме оставката на този идиот и да остави града се развива като всички останали общини. 2 милиона лева общината е на червено", заяви Иван Хрисин. Хрисин е заемал ръководни позиции при предишни администрации в Батак. Като представител на някогашното СДС срещу него има обвинения за толериране на роднински фирми в дървопреработвателния бизнес.

По неговите думи днес, при настоящия кмет Паунов обществените поръчки не се обявяват и се раздават тайно на фирмите на сина му. БСП не може да носи отговорност за Петър Паунов, защото той е напуснал партията след местните избори през 2015 година, изтъкна депутатът Александър Симов.

"ГЕРБ извиниха ли се за Делян Добрев", отговори представителят на "столетницата" на въпроса дали партията му дължи извинение за поведението на кмета на Батак.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.11.2017 г.
0
 
 
НЕ ВЯРНО ЧЕ НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА БАТАЧАНИ ЦЯЛ БАТАК ЗНАЕ ЧЕ В МЕСТНОСТА ЦИГОВ ЧАРК СЕ СТРОИ НЕЗАКОННО БЕЗ СТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШЕНИЯ /ПРИМЕР ВИЛА НАДЕЖДА С НАД 10 РЕКЛАМИ ИЗ ЦЕЛИЯ КУРОРТ НА ОБЩИНСКИ ТЕРЕН И МНОГО ДРУГИ КОИТО СА ЗА НЕЗАБАВНО СЪБАРЯНЕ СЪГЛАСНО ЗАКОНИТЕ АМА СОБСТВЕНИЦИТЕ НЕ СА РОМИ А СА ОТ БАТАК/
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: