Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежи от Варна пребиха и ограбиха двама за една нощ, отиват на съд
Автор: Екип Varna24.bg 13:58 / 07.11.2017Коментари (1)2514
©
26-годишният Симеон Ас. и 19-годишният Мехмед Ш. са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна като съизвършители на два грабежа. Престъплението по член 199, ал. 1, т. 3, във връзка с член 198, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние, било придружено и с нанасяне на средна телесна повреда на един от ограбените мъже. 

Подсъдимият Мехмед, който живеел в дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Надежда" във Варна, се познавал със Симеон от около две-три години. На 13 май 2016 г. двамата си купили двулитрова бутилка бира и седнали в градинката до ул. "Никола Кънев" да пият. 

Около 20, 20 ч. през градинката минал случаен минувач, от когото поискали цигари, под предлог че се познават. Мъжът отминал. Симеон и Мехмед го последвали и със заплашителен тон 26-годишният подсъдим заповядал на минувача да спре. Уплашен, мъжът избягал, влязъл във вход на близкия блок и се изкачил до последния етаж в опит да се скрие от двамата си преследвачи. Те го настигнали по стълбите и отново поискали да им даде цигари. Потърпевшият извадил кутия с цигари, дал на всеки по две, но и това не помогнало да се освободи от тях. 

Симеон започнал да го удря с юмруци в лицето, като му счупил част от горен зъб. Мъжът паднал на земята и тогава двамата нападатели избягали. Пострадалият подал сигнал в полицията и бил откаран в спешния център на болницата.

Симеон и Мехмед се върнали пред дом "Княгиня Надежда". Забелязали, че от съседния блок излязъл мъж, който се отправил към близко заведение. 

Последвали нищо неподозиращия човек с намерението да го ограбят. Мехмед тръгнал заплашително към него и направил опит да го удари. Свидетелят успял да се предпази и нанесъл удар на нападателя си. В боя се включил и Симеон, който скочил срещу мъжа. Ударил го и той паднал на земята. Нападнатият усетил, че му е избит зъб. 

Тогава Симеон и Мехмед взели якето му, в което се намирали личните документи на пострадалия, мобилен телефон, около 50 лева, ключове, свидетелство на управление на МПС, дубликат на акт за раждане и кутия с цигари. 

След грабежа пострадалият също подал сигнал в полицията. Двамата нападатели били разпознати от ограбените варненци и срещу тях било образувано наказателно производство. 

Предстои делото срещу 26-годишния Симеон Ас. И 19-годишния Мехмед Ш. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, подсъдимите могат да получат наказания лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Израснали по домовете, какво друго може да се очаква от тях, освен да станат престъпници!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: