Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предлагат Българската православна църква за Нобелова награда за мир
Автор: Екип Varna24.bg 14:58 / 08.11.2017Коментари (1)1522
©
Номинацията на Българската Православна Църква (БПЦ) за Нобелова награда за мир, за спасяването на 48 000 български евреи от лагерите на смъртта през Втората световна война, ще бъде внесена отново в началото на следващата 2018 година в Норвежкия нобелов комитет, който присъжда всяка година наградата за мир. Това стана известно днес при срещата на адвокат Моше Алони - дългогодишен председател на АК на Израел, член на Колегията за приятелски връзки между адвокатурите на Израел и България и почетен председател на Сдружение "Благодарност" с председателя на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян. Заедно с господин Алони във Варна гостуват съдия Меламед - наказателен съдия от Върховния съд на Израел, Николай Панков - секретар на Сдружение "Благодарност" и адвокат Детелина Симеонова - председател на "Сдружение за изучаване на православието".

Припомняме, че адвокат Алони и Сдружение "Благодарност" са сред инициаторите за първото номиниране на БПЦ за Нобелова награда за мир в началото на 2017 година. След внасяне на първото предложение, чрез Петиция за подкрепа, нарочно създадена в Интернет, номинацията е била подкрепена от 2500 души от цял свят, които не само са я подписали, но и са мотивирали подписа си. Благодарение на тази подкрепа, номинацията за заслугите на БПЦ е достигнала до 5-о място в класацията на Нобеловия комитет от общо 318 предложения. През октомври тази година Нобеловата награда за мир получи Международната кампания за забрана на ядреното оръжие (ICAN).

"Инициативата за повторната номинация за Нобелова награда за мир на БПЦ през 2018 година ще търси широка подкрепа сред институции, личности и общественици както в България, така и сред международната общност", каза адвокат Алони.

"Това е награда за същностни човешки ценности. Награда за смелостта, толерантността и героизма на БПЦ, които могат да бъдат пример". Инициативата ще търси обществена съпричастност и подкрепа отново чрез Петиция в Интернет, но и чрез нарочно създаден Международен комитет (съвет), в който ще бъдат поканени да влязат личности от цял свят. Номинацията ще бъде внесена официално в Норвежкия нобелов комитет в началото на 2018 година, като регламентът изисква това да бъде направено от един политик, от един общественик и от представител на академична общност.

Сдружение "Благодарност" вече е започнало да организира срещи с представители на различни общности и институции в България, в това число и с магистратурата. Гостуването им във Варненския апелативен съд беше повод гостите да се запознаят със спецификата на правораздавателната дейност в апелативния район, с образователните, със социалните проекти, както и с международните комуникации на институцията.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
глупости гаварителката на тавариш Пути каза,че червената армия е спасила нашите евреи.Щом Путито го казва-така е.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: