Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Митничари откриха злато, скатано в джобовете на тираджия, пътничка натъпка чантата си с накити
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 08.11.2017Коментари (0)1579
©
Контрабандни златни изделия на стойност 60 541,76 лева задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово при две отделни проверки. Недекларираните общо 890,32 грама златни накити са открити във вътрешни джобове по дрехите на турски гражданин, шофьор на товарен автомобил и в дамска чанта на българска гражданка, пътничка в лек автомобил.

Контрабандните златни изделия подлежат на отнемане в полза на държавата.

При единия случай, камионът с турска регистрация е пристигнал на трасе "Входящи товарни автомобили" на КГПП Лесово на 5 ноември 2017 г . Превозвал е текстил и други стоки от Турция за Унгария и Полша. На българския митнически пункт, превозното средство е селектирано за проверка от служители на митническа мобилна група. По време на проверката, при личен преглед на шофьора, във вътрешни и странични джобове на якето му са открити от митническите служители 5 пакета, увити в черно тиксо. Установено е, че пакетите съдържат общо 736,32 грама бижутерски изделия от жълто и бяло злато. Освен недекларираните златни изделия, митническите служители откриват във фабрични кухини в кабината на шофьора 150 кутии цигари без акцизен бандерол с марка "Karelia OME". За контрабандните цигари, срещу шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За недекларираното злато на стойност 50 069,76 лв., според експертна оценка, срещу турския гражданин е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

При друга проверка на ГКПП Лесово, 154 грама контрабандни златни накити на стойност 10 472 лв. са открити в джобове по дрехите и в дамска чанта на българска гражданка. Тя е пътувала в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България на 27 октомври 2017 г. По искане от "Гранична полиция", митническите и гранични служители на ГКПП Лесово извършват съвместна проверка на автомобила и пътниците. Срещу българската гражданка е съставен акт за установяване на административно нарушение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: