Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще има ли наказани след уличния бой между ученички във Варна?
Автор: Пламена Николова 08:45 / 13.11.2017Коментари (3)5444
©
Любителското видео, заснето във Варна предизвика остри реакции в социалните мрежи. Възможно ли е наистина учениците да организират боеве между си? И това ли е новата "мода" сред подрастващите?

Както Varna24.bg съобщи, инцидентът е станал в почивен ден в центъра на Варна. А от заснетите кадри се вижда как две момичета се бият ожесточено на улицата в присъствието на свои съученици. Твърди се, че двете момичета били приятелки, но помежду им възниква конфликт. Момичето, проявяващо агресия е от училище "Стефан Караджа", а набитата девойка - от Музикалното училище във Варна. Предполага се, че децата са се организирали, за да може двете момичета, заснети в клипа, да се срещнат и да разрешат проблема си публично.

"Получих този клип в неделя с послание: "Вижте това и да видим как се справяте с агресията". Веднага трябваше да проверим дали името на ученичката, което беше споменато, наистина учи в назованото училище. Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище - "Стефан Караджа". Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки", разказа за "Здравей, България" началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова.

Инспекторатът е подал сигнала в Областната дирекция на полицията. В момента се очаква информация от страните, които работят по случая, включително и становище от Детската педагогическа стая.

"Ученичката е при нас от 15-и септември. Майка й настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище", заяви Даниела Петкова, директор на училището, в което учи момичето, проявяващо агресия в заснетия клип.

"Проблемът с доверието и с лидерството са много важни за българското училище. Не трябва да разглеждаме само момичето-насилник, но и всеки, който е извадил камера и е започнал да снима. Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове", коментира Младен Владимиров, училищен психолог.




Още по темата: общо новини по темата: 2
28.11.2017 »
10.11.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: