Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започва ремонт на СУ "Д.Дебелянов" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 13.11.2017Коментари (0)1953
©
В СУ "Димчо Дебелянов" започва реконструкция и строително-монтажните работи по проекта "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна" по ОП "Региони в растеж". Училището е сред 10-те образователни институции, в които ще бъдат инвестирани 16,3 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ. 

Вече са приключили тръжните процедури и има избран изпълнител, който може да стартира предвидения ремонт. Поради мащабността на предвидените строително-монтажни дейности се налага временно преместване на ученици в други образователни институции. Промяната в организацията на учебния ден - премахване на целодневна форма на обучение, преминаване на двусменен режим и др., ще бъде съобразена с учебните планове и ще бъде извършена при стриктно съблюдаване на нормативната уредба, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.

Разпределението на учениците от СУ "Димчо Дебелянов" ще се извърши както следва: I и II клас ще бъдат временно преместени в СУ "Елин Пелин" / осигурена по една стая за занималня за сборни групи /; Подготвителна група, III и IV клас - в сградата на ОУ "Иван Вазов" и в Професионална гимназия по електротехника /осигурена е една зала за занималня за трети и четвърти клас/; от V до XII клас - в СУ "Любен Каравелов". Точната дата на преместването ще бъде оповестена от учителите или директора на училището. Осигурена е възможност при настъпване на непредвидени обстоятелства ОУ "Стоян Михайловски" също да приеме деца и ученици. Предложението за временната организация трябва да бъде одобрено и на сесия на Общинския съвет.

В още три училища тече подготовка по започване на ремонтни дейности- в Първо основно училище, в 7 СУ "Найден Геров" и в ОУ "Константин Арабаджиев". Във всичките общо 7 училища и три детски градини, които ще бъдат ремонтирани със средства по ОП "Региони в растеж", ще бъдат изпълнени и изисквания за достъпна среда - изграждане на рампи за достъп на инвалидни колички, самостоятелни санитарни възли, а размерите на входни врати и стълбищните рампи ще бъдат с по-лесен достъп за хора с увреждания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: