Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ се срещнаха с жители на район "Вл. Варненчик"
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 15.11.2017Коментари (0)1329
©
Законодателната работа и актуалната политическа ситуация бяха обсъдени на среща на народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и Владимир Вълев с жители на варненския район "Владислав Варненчик". Срещата се проведе по инициатива на ръководителя на организацията на ПП ГЕРБ-Владиславово Николай Костадинов, който е и районен кмет. Варненските депутати отговориха на поставените от хората въпроси за работата в парламента и ги запознаха с приетия на първо четене бюджет 2018.

"Очаква се през следващата година ръстът на икономиката да бъде 3,9%, а БВП да достигне за първи път над 100 млрд. лв. и да възлезе на около 106 млрд. лв. Няма повишение на данъците, но са заложени повече средства за заплати в много сектори", отчете Нели Петрова и акцентира върху правителствената политика в областта на образованието. 

"330 млн. лв. са предвидени за увеличение на учителските заплати и реформата в тази сфера. Поетите от ГЕРБ и от кабинета ангажименти се изпълняват последователно и с убеждението, че вложените пари днес са инвестиция в утрешния ден. Защото предприетите стъпки са важни за развитието на човешкия капитал", категорична бе Нели Петрова. Тя припомни, че от 1 януари се предвижда и увеличение на минималната работна заплата от 460 лв. на 510 лв. "Икономическите показатели на страната ни сочат, че сме на прав път и растежът ще направи осезателни положителните тенденции във всички сфери", коментира още Петрова.

Парламентарният й колега Владимир Вълев информира присъстващите за работата по проекта на изцяло нов закон за спорта, който да засили контрола върху федерациите и да подобри регламента за регистрацията и финансирането им. Вълев изтъкна ролята на масовия спорт и за намаляване на агресията сред децата. 

"Непрекъснато има случаи на насилие, към които обществото ни не трябва да остава безразлично. Важно е да мотивираме младите хора да спортуват, да влагат своята енергия в нещо градивно. Затова правителството полага големи усилия да се създават модерни спортни бази. Община Варна също е пример за мащабно обновяване на спортните съоръжения и развитие на условията за масов спорт. Убеден съм, че това са инвестиции не просто в тренировъчни зали, игрища и т.н., а в здравето на нацията", заключи Владимир Вълев.

Двамата с Нели Петрова поканиха присъстващите да посетят Народното събрание и отблизо да се запознаят с неговата работа. Поканата беше посрещната с голям интерес и с желание посещението да бъде организирано още в началото на следващата година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: