Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ се срещнаха с жители на район "Вл. Варненчик"
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 15.11.2017Коментари (0)1325
©
Законодателната работа и актуалната политическа ситуация бяха обсъдени на среща на народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и Владимир Вълев с жители на варненския район "Владислав Варненчик". Срещата се проведе по инициатива на ръководителя на организацията на ПП ГЕРБ-Владиславово Николай Костадинов, който е и районен кмет. Варненските депутати отговориха на поставените от хората въпроси за работата в парламента и ги запознаха с приетия на първо четене бюджет 2018.

"Очаква се през следващата година ръстът на икономиката да бъде 3,9%, а БВП да достигне за първи път над 100 млрд. лв. и да възлезе на около 106 млрд. лв. Няма повишение на данъците, но са заложени повече средства за заплати в много сектори", отчете Нели Петрова и акцентира върху правителствената политика в областта на образованието. 

"330 млн. лв. са предвидени за увеличение на учителските заплати и реформата в тази сфера. Поетите от ГЕРБ и от кабинета ангажименти се изпълняват последователно и с убеждението, че вложените пари днес са инвестиция в утрешния ден. Защото предприетите стъпки са важни за развитието на човешкия капитал", категорична бе Нели Петрова. Тя припомни, че от 1 януари се предвижда и увеличение на минималната работна заплата от 460 лв. на 510 лв. "Икономическите показатели на страната ни сочат, че сме на прав път и растежът ще направи осезателни положителните тенденции във всички сфери", коментира още Петрова.

Парламентарният й колега Владимир Вълев информира присъстващите за работата по проекта на изцяло нов закон за спорта, който да засили контрола върху федерациите и да подобри регламента за регистрацията и финансирането им. Вълев изтъкна ролята на масовия спорт и за намаляване на агресията сред децата. 

"Непрекъснато има случаи на насилие, към които обществото ни не трябва да остава безразлично. Важно е да мотивираме младите хора да спортуват, да влагат своята енергия в нещо градивно. Затова правителството полага големи усилия да се създават модерни спортни бази. Община Варна също е пример за мащабно обновяване на спортните съоръжения и развитие на условията за масов спорт. Убеден съм, че това са инвестиции не просто в тренировъчни зали, игрища и т.н., а в здравето на нацията", заключи Владимир Вълев.

Двамата с Нели Петрова поканиха присъстващите да посетят Народното събрание и отблизо да се запознаят с неговата работа. Поканата беше посрещната с голям интерес и с желание посещението да бъде организирано още в началото на следващата година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: