Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Одобриха разширение на транспортната схема на Община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:08 / 24.11.2017Коментари (0)3143
©
Всички автобуси от и за Варна ще спират на автогарата на бул. "Владислав Варненчик" 158. Тя ще бъде начална, междинна или крайна спирка по маршрута на всички автобусни линии от областната и републиканската транспортна схема. Това гласуваха на днешното се заседание членовете на ПК "Транспорт" към Общински съвет - Варна.

Автогара Юг (по-известна като Частната автогара) бе съборена в началото на ноември. Тя бе един от многото обекти, които трябваше да бъдат премахнати заради строителството на новата част на бул. "Васил Левски". Това наложи всички автобуси, обслужвани досега на Автогара Юг, да бъдат прехвърлени на другата автогара, която остава единствената на територията на град Варна. На заседанието стана ясно, че най-вероятно ще бъдат направени корекции в разписанието на някои от линиите.

Съветници одобриха също разширение на транспортната схема на Община Варна, в която беше включена и автобусна линия №409. Автобусите се движат по маршрута Аксаково - к.к. "Златни пясъци", като 33 от спирките са на територията на Община Варна, а осем - в Община Аксаково. Тази линия е единствената транспортна връзка от Летище Варна до курортните комплекси "Златни пясъци" и "Св. Св. Константин и Елена".

Автобус №409 досега се обслужваше от "Транстриумф Холдинг" АД от квотата на Община Варна, но договорът с частния превозвач изтече през октомври тази година. За Община Аксаково фирмата е "Делтакар" ООД.

Една от темите, които съветниците обсъдиха, бе липсата на надписи на български език върху автоматите за продажба на билети за градски транспорт. Членовете на комисията решиха да изпратят писмо до общинското предприятие "Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение" (ТАСРУД) с искане за поставяне на такива надписи съгласно Наредбата за рекламната дейност на територията на Община Варна. В нея е записано, че всички текстове в областта на външната реклама, надписите, информационно-указателните табели и съобщенията трябва задължително да се изписват на български език.

Съветниците бяха запознати и с подписка от жители на местностите "Ракитника" и "Прибой", които искат да се намали цената на билета на 1 лв. Членовете на комисията възложиха на директора на "Градски транспорт" да направи подробен анализ как евентуална корекция в цената ще се отрази финансово на дружеството, който той да представи на предстоящото заседание на Общински съвет - Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: