Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на разследвана за подбудителство за притежанието на наркотици за близо 2,5 млн. лв
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 28.11.2017Коментари (0)1652
© Varna24.bg
Състав на Апелативен съд-Варна потвърди като законосъобразно определение на ОС - Разград от 16 ноември тази година, с което е бил потвърден ареста на Леман Якимова. 25-годишната жена е била привлечена като обвиняема през август затова, че в съучастие с Ивайло Иванов, тя като подбудител и помагач, а той като извършител, без надлежно разрешително държали с цел разпространение повече от 86 кг марихуана и амфетамини. Законът квалифицира това деяние като тежко, умишлено престъпление в особено големи размери - за близо 2 млн и 500 хиляди лева.

Пресслужбата на съда припомня, че Якимова е в ареста от 18 август тази година с определение на ОС - Разград. Два дни преди това, в Цар Калоян, при проверка на автовоз органите на реда открили в тайник множество пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лв и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лв. Общата стойност на конфискуваната дрога е 2 млн 407 830,00лв. Иванов, който е вторият обвиняаем по това досъдебно производство на ОД на МВР Разград лично е посочил на разследващите тайника в автомобила, където са намерени наркотиците, както и начина по който същият да бъде отворен.

Днес, при въззивната проверка на определението на съда в Разград, с което е била продължена мярката за неотклонение на обвиняемата, Варненският апелативен съд потвърди основанията на първата съдебна инстанция и остави без уважение жалбата на защитата й. Адвокатът намира, че тримесечният престой на младата жена в ареста не е целесъобразен, още повече, че разследващите не работили с нея.

Прокуратурата от своя страна не намира основания за изменение в по-лека на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемата, разследвана за тежко престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. Разследването не е приключило, а срокът на следствените действия са удължени през октомври по предвидения от закона ред с още два месеца.

В своето определение Варненският апелативен съд записа, че споделя аргументите на първата съдебна инстанция, които се основават на събраните в при разследването доказателства. Както при първоначалното вземане на мярката, така и към настоящия момент няма доказателства, които да разколебаят обоснованото предположение, че Якимова е съпричастна към престъплението, за което е привлечена като обвиняема. Актуална все още е и опасността от укриване на обвиняемата, предвид наличните по делото данни за контакти и роднински връзки с лица от други европейски държави, както и данни за пътуванията й в чужбина. С оглед на количеството, вида и стойността на откритите наркотици, на характеристиката на задружната престъпна дейност, за която има данни, че е започнала много преди акцията по задържането на двамата обвиняеми, и за този съд продължава да е реална опасността Леман Якимова да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърждава ареста на Леман Якимова, привлечена като обвиняема затова, че в съучастие с Ивайло Иванов, тя като подбудител и помагач, а той като извършител, без надлежно разрешително държали с цел разпространение повече от 86 кг марихуана и амфетамини, на стойност близо 2 млн. и 500 хиляди лв е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: