Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Само със 150 лв. глобиха собственика на "концлагера“ за кучета в "Галата"
Автор: Пламена Николова 08:30 / 30.11.2017Коментари (7)11545
©
Едва 150 лв. глоба ще плати Веселин Лефтеров, собственик на няколко обекта, в които при нечовешки условия са отглеждани кучета от различни породи, за които Varna24.bg писа още през лятото.

Административното наказание "глоба" му е наложено от Варненския Районен съд след наказателно постановление на БАБХ-Варна.

Собственикът на обектите обжалвал постановлението, касаещо един от обектите му, двуетажна къща в частен имот, намиращ се в гр.Варна, ул. "Граф Воронцов" № 2 в кв. Галата, обитаван от него. Там "бизнесменът" отглеждал кучета от малки породи, които били недохранени и без чипове. 

До съдебната сага се стигнало, след като на 22.03.2017г. по повод постъпил сигнал от Варненската Районна прокуратура, служители от ОДБХ-Варна , в присъствието на служители на ІV РУ-Варна, извършили проверка в частния имот.

След като на контролните органи бил осигурен достъп било установено, че на втория етаж в къщата се намират 17 бр. кучета в зряла възраст от дребни породи , а в една от стаите имало две клетки, в които имало майки с по пет малки кученца, бозаещи, на видима възраст около ден-два.

Големите животни били проверени и се установило, че не са идентифицирани с микрочип. Собственикът не могъл да представи техните паспорти, като посочил, че са били иззети от полицейски служители при предходна проверка.

При извършена проверка в информационната система на БАБХ се установило, че не е регистриран развъдник за кучета на адреса.

Припомняме, че при съвместна акция на варненската прокуратура и полицията на 25 май тази година Веселин Лефтеров е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство за укриване на данъци от незаконна дейност по развъждане и търговия с кучета, отглеждани при нехуманни условия.

Акцията беше предприета след сигнал на евродепутата Емил Радев.

В няколко приюта, наподобяващи концлагери в с. Звездица и Галата, Васелин е отглеждал 76 кучета, сред които повечето породисти, но и с неизяснен произход. 

Собственикът на зловещите кучкарници е продавал кучетата с фалшиви документи у нас и в чужбина. 

"Получих сигнал за незаконния развъдник от неправителствената организация "Лъки Хънт Фондейшън". Благодаря на полицията, на прокуратурата и в частност на главния прокурор, който също се запозна лично със случая. До развръзката се стигна след неговата намеса и в резултат от професионално реализираната акция на Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР във Варна. Разследването отне месеци", разказа Емил Радев. 

По думите му нелегалната дейност е генерирала десетки хиляди левове месечно. "Кучетата са продавани чрез няколко сайта, а парите са получавани от фирми, регистрирани на клошари. Документите за произход на животните са били фалшифицирани. Фалшифицирани са били и подписите на варненски ветеринари, така че по случая има множество установени закононарушения", обясни евродепутатът и допълни, че нелегалната търговия с домашни любимци реализира огромни печалби, които стигат до 2 млрд. евро годишно в целия Европейски съюз.

"Състоянието на намерените в развъдника в Звездица около 40 животни е изключително тежко. Те не са получавали никакви адекватни грижи, не са били ваксинирани. Негодните вече да раждат майки са били убивани, а болните малки кученца са давани за храна на прасетата. Ушите и лапите на животните са рязани без упойка, директно с клещите. Това е недопустимо отношение към животните!", категоричен бе Радев и изтъкна необходимостта от ефективна работа от страна на зоополицията.

Очаква се на Веселин Лефтеров да бъдат наложени санкции и за останалите обекти,в които е развивал незаконна и нехуманна търговия с кучета.




Още по темата: общо новини по темата: 16
11.04.2018 »
09.02.2018 »
08.02.2018 »
05.01.2018 »
27.11.2017 »
27.11.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябвало е да го затворят в някоя клетка за един месец, тоя изрод и после тоягите.
0
 
 
Време е да се въоръжаваме като в Америка.
0
 
 
В балгариа И'ма закони за ниакои ксора
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: