Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Водещ пластичен хирург обяви: Българките са най-красивите жени!
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 04.12.2017Коментари (1)1955
©
Д-р Христо Лозанов е един от най-добрите специалисти по пластична реконструктивна и естетична хирургия у нас. Получава познанията си като пластичен хирург по време на специализацията си в Александровска болница и Пирогов и работата във Военно-медицинска академия. Отделение по Пластична и реконструктивна хирургия при ВМА, където работи и до днес. Също така работи и в INSTITUTO Dr JAVIER de BENITO, Barcelona. Завършва пълна Fellowship програма INSTITUTO Dr JAVIER de BENITO, където работи със световноизвестния пластичен хирург д-р Хавиер де Бенито, CENTRO MEDICO TEKNON. 

Завършва и майсторския курс по пластична, реконструктивна и естетична хирургия под ръководството на проф. Едгар Бимер, Мюнхен. Има присъдена научна степен Доктор по пластична реконструктивна и естетична хирургия. От съвсем скоро е и доцент. Началник на отделението по "Пластична хирургия" на ВМА. Д-р Лозанов въвежда иновативни технологии в областта на естетичната хирургия на лице и гърда у нас (Silhouette Lift, Breast lift, Happy Lift, Zerona и др.). Автор и съавтор е на над 50 научни публикации в областта на хирургията, изгарянията, пластичната и естетичната хирургия у нас и в чужбина. 

Редовен член на БАПРЕХ. Член на Българско научно дружество по изгаряне, пластична и естетична хирургия. Член на Балканска асоциация по пластично възстановителна и естетична хирургия. Член на EBA (European Burns Association). В откровено и любопитно откъм ракурси интервю д-р Лозанов дава отговор на важни въпроси, свързани не само с визията, но и със самочувствието на българската жена. 

- Доц. Лозанов, в предварителния ни разговор говорихме за българката и нейната безспорна красота. Различно е, когато тези думи излизат от устата на пластичен хирург, при когото дамите ходят именно защото искат да бъдат красиви. 

- Българката е най-красивата жена според мен. Бил съм къде ли не по света и считам, че красотата на българката няма нужда да бъде преобразувана по никакъв начин. Жената има нужда от грижи, внимание.   С времето дали тя е на 20, на 30 или на 40, ние можем да помогнем за нейния добър външен вид, предлагайки нови методики за освежаване на красотата. Но ние не можем да я променим. Най-важното е, когато например търсим добър шивач или специалист по нещо, да обиколим поне няколко, за да определим най-добрия специалист за нас. Именно поради това съветвам всички пациенти да обиколят няколко колеги, преди да прибягват към каквито и да е естетични процедури. 

А не да ходят при първия срещнат. В България има Асоциация по пластична хирургия, на която съм член и която се опитва да налага някакви приблизителни стандарти за лечението и методиките, касаещи пластични, естетични и други процедури. Външният вид е нещо много важно в наши дни и според мен той касае границата - доколко една промяна в един човек би била красива и приемлива. Затова е добре да се посещава специалист, който да определи тази граница. Мярката, с която ще бъде направена тази промяна. 

- Обикновено, когато търси пластичен хирург, жената вече има представа как би искала да изглежда. Но ако според вас тя е прекалила в исканията си, как подхождате, за да реконструирате нагласата й за самата нея? 

- Много добър въпрос. Да отговоря така - знаете ли разликата между това дали ще отидеш на фризьор или на пластичен хирург? Тя е в мащаба на промяната. Човек трябва да е наясно, когато срещу нещо застане пациент или пациентка, какъв може да бъде мащабът на промяната; тежестта на хирургичната травма; какво може да бъде прието от организма и доколко това е физиологично; доколко би било поносимо по отношение на психологическите възможности на съответния пациент. Когато аз видя, че в пациента обикновено са две жени, не посягам да правя операция. А на всички по-зрели жени обяснявам, че остаряването е като ксерокопието - всяко следващо е по-бледо. 

- Има жени, които искат едва ли не да се консервират - да надхитрят времето като ход. Но както добре знаем, това е невъзможно! 

- Такива жени са така наречените "жени без възраст". Познавам доста такива. И обикновено това са жени, които често прибягват до естетични процедури, но уверявам ви, те невинаги намират точния специалист за онова, което искат. Да, този тип жени няма как да надхитрят времето, нито природата, но те най-често залагат на нещо, което много добре умее да поддържа не само духа, но и физиката в добра форма - спорта. Такива жени много спортуват и правят всичко възможно телата им да са изваяни, но белезите на остаряването са неизбежни. Те се виждат най-вече на лицето и не могат да бъдат подмладени само със спорт. И затова се прибягва и до естетичната хирургия. По принцип за естетична хирургия започна да се говори, когато навлезе демокрацията. А когато навлиза една демокрация, първо навлиза "Кока-Кола", след това "Макдоналдс" и най-накрая и естетичната хирургия. 

Просто защото хората разбират, че не всичко е консумация, а и трябва да изглеждат добре. Както казахме, сега сме в ерата на много спортуващите хора, особено този тип жени, които искат да излъжат времето. При тях се налага да се правят по принцип много малки корекции. И именно тук е мястото да спомена за някои новости в естетичната хирургия. Например вече може да се предотврати увисването на лицето и бюста.


Източник: Блиц








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.12.2017 г.
0
 
 
Ще ме извинявате ама ... идете малко да видите на север какво става в Украйна и Скандинавските страни и ще коментираме после.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: