Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът разясни как се движи грандиозният проект по изграждането на бул. "Левски"! Срок - всичко зависи от времето
Автор: Пламена Николова 15:47 / 05.12.2017Коментари (8)10349
Кметът Иван Портних разясни днес как се движи грандиозният проект по изграждането на новият бул. "Левски". Той инспектира участъка по ул. "Струга" и обясни какво се прави в момента, предаде репортер на Varna24.bg.  

"Това е един от ключовите проекти за града, какъвто на Варна не се е случвал от десетилетия. Новото трасе по бул. "Левски" ще реши редица въпроси по преразпределението на трафика и по отвеждането на транзитния трафик към магистралата.

Ремонтните работи сами виждате вървят нормално, до "Максуда", там продължаваме с разчистването на хилядите тонове отпадъци.

До момента около километър канализация е подменена, 166 пилотни конструкции са изградени. Всеки ден отваряме нови участъци. В следващите дни ще започне поетапно работа по всички основни булеварди, "Цар Освободител", "Сливница", "Владислав Варненечик". 

Опитваме се да минимизираме промените в градския транспорт, т.е. да се обезпечи проходимост на автобусите и естествено на автомобилите. 

В тясна връзка сме със строителите и с КАТ, за да може да се създаде максимално добра координация. 

При реализацията на един такъв мащабен проект в някакъв период ще има затруднения, но моля за търпение и разбиране. След приключване на ремонтните дейности ефекта ще бъде изключително положителен. 

Вече са уточнени всички детайли по проекта. Имаше преизчисление по отношение на пилотните конструкции и по отношение пресичането на основния булевард с другите булеварди в града, но всичко е вече изчистено. 

Привлякохме най-добрите експерти, за да се намери най-доброто решение, тъй като се касае за проект с ефект десетилетия напред.

По отношение процедурите по отчуждаването вече изтичат сроковете за обявление на оценките на съответните имоти. Връчват се заповедите за отчуждаване. Всеки един собственик на имот има законовото право да обжалва, въпреки, че оценките се извършват от лицензирани оценители. Съдебен е пътят по-който могат да бъдат предявени претенциите, но това не би трябвало да спре проекта.

Задават се много въпроси по отношение на визуализациите, които представихме за пешеходното преминаване след изграждането на новия булевард. Пешеходното преминаване е обезпечено с прелези до стадион "Спартак", между "Цар Освободител" и"Сливница", между "Сливница" и "Владислав Варненчик", на "Капитан Райчо" и на "Кракра" с автомобилен и пешеходен прелез. Отделно от това ще има кръгови кръстовища на тези булеварди, ще има пешеходни пътеки, така че да няма притеснения относно безопасността на пешеходците и възможността на живущите в съответните райони да преминават през булеварда включително с добри условия за хора в неравностойно положение със съответните рампи и асансьори.

Това, което в момента се прави по ул. "Струга" е локалното трасе. В този участък са набити 122 пилота. Започна изграждането на пътната основа и това ще е аналогично на локалното или пробива "Левски".

Булеварда ще бъде разгърнат след него. Живущите в прилежащите райони ще имат лесен и удобен достъп до техните домове.

Относно това дали ще спазим срока 15 август 2018 г. всичко зависи от времето. Дали сме пълна организация по отношение на техника, обезпечени сме с необходимите човешки ресурси. Много е стройна организацията, бих похвалил и колегите от администрацията, които работят по този въпрос, и строителите. Всички са убедени, че това е много важно за града", каза кметът.




Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
край на задръстванията ,глупост и половина !
-1
 
 
А стадиона кога ще стане кавали?или чакате едно поколение да умре!Е найстина сте ...... нямам думи!
0
 
 
И кмета е една пунда, разкопаха целия град по едно и също време ама сега като се включи в ленинските съботници ще завършат три месеца предсрочно!!!
-2
 
 
вижда се и си задавам ?5 гледат 1 работи и с тези темпове сте е цудо да стане навреме и наи веце кацествено,което е по важно.но и за жалост кадарните маистори избкгаха.
-1
 
 
Много работят. Двама копаят, трима си бъркат в носа.
Aнонимен
на 05.12.2017 г.
-1
 
 
кога ще влезете в кварталите да ПРЕ асфалтирате целите улици а не да кърпите и да замазвате очите на хората цветния квартал е пълен с дупки р около квл'' Младост '' е същото в центъра пак дупки до жп гара трябва да се лети защото асфалта е нагънат въобще булеварда ви е най малката грижа
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: