Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Силви Вартан с прощално турне във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 13.12.2017Коментари (0)1583
©
Една от грандамите на френската музика, най-успешната световна звезда от български произход - Силви Вартан, се завръща в страната ни с последното за музикалната ѝ кариера турне. Елегантната изпълнителка с шеметна кариера ще изнесе у нас два специални концерта - на 19.04.2018 г. в Двореца на културата и спорта във Варна и на 21.04.2018 г. в зала 1 на НДК, с които певицата ще се сбогува с българската публика. Прощалните концерти ще са най-грандиозните до момента и ще включват най-популярните и обичани песни от всички албуми на изпълнителката досега. 

Силви Вартан израства в България, но следвоенната обстановка и лишенията принуждават семейството ѝ да замине за Франция, когато тя е едва на 7 години. На 17 вече записва първата си песен в Париж, като в рамките само на две години става една от първите рок певици и се превръща в абсолютен идол. Любовта ѝ с легендарния Джони Холидей е паметна и макар че бракът им приключва след 15 години, двамата задълго ще останат "златната двойка" на Франция. Концертът им през 70-те, когато събират за първи път над 200 000 души публика, е своеобразно историческо музикално събитие, а издадените над 1300 песни и продадените над 40 милиона албума са безспорно доказателство за любовта и признанието на феновете. Стремителният успех на Силви Вартан я събира на една сцена с Жилбер Беко и Бийтълс, а самият Шарл Азнавур пише за нея песента "La plus belle pour aller danser".

Родната страна остава в сърцето на Силви завинаги и така от българската, унгарската, арменската и италианската жилка, тя твърди, че най-силно усеща влиянието на Балканите в своята емоционалност. Незабравимо за нея и за феновете ѝ ще остане първото ѝ завръщане у нас през 1990 г., когато изпява "Я кажи ми, облаче ле бяло" - тази песен научава от баща си и не забравя никога. Изключителната енергия и обаятелното благородно излъчване на Вартан са характерни не само за сценичните ѝ изяви, към които се прибавя участието ѝ в шест филма. И извън сцената тя е неуморна.

Неслучайно, още след първото си идване у нас, основава заедно с брат си асоциацията "Силви Вартан за България", която помага на деца в неравностойно положение и работи по съвместна инициатива с БЧК. Така желаната и очаквана дъщеря тя открива също в България, като осиновява малката Дарина в края на 90-те.

Несъмнено гостуванията на Силви Вартан у нас се отличават и се помнят с особено наситената си емоционалност и заряд. Тази пролет иконата на френската музика ще се качи за последен път на голямата сцена, за да ни представи най-обичаните си песни в два ексклузивни концерта във Варна и София на 19-и и 21-ви април 2018 г. Билетите са на цени от 50, 70 и 90 лв. и са достъпни от 14.12 (четвъртък) в мрежата на Eventim, бензиностанции OMV, включително Билетен център НДК, The Mall и на касата на ДКС Варна. До края на тази година важи и специална отстъпка от 10% на всички категории билети.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: