Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Развитието на Морска гара - Варна продължава
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 19.12.2017Коментари (0)2238
©
Над 9,9 млн. тона товари ще бъдат обработени в "Пристанище Варна" ЕАД до края на 2017 година. Дружеството, опериращо най-големите пристанищни терминали в страната, за поредна година отчита увеличение на товарооборота. С над 350 хил. тона повече са обработените товари, спрямо миналата година.

Основен ръст има при обработката на насипни нерудни товари, които са над 1,2 млн. тона, химическите наливни продукти, които са 825 000 тона и обработените контейнери, които през тази година са около 150 000 TEU. Поради състоянието на пазара на земеделската продукция, пристанището отчита минимален спад при зърнени товари, като през годината са обработени над 2,6 млн. тона.

12 млн. лева ще бъде печалбата на "Пристанище Варна" ЕАД за годината, при достигнат размер на приходите от около 72 млн. лева. Дружеството запазва постигнатите високи финансови резултати от предходната година, следвайки стриктна финансова политика при постоянни инвестиции за техническо обновяване и подобряване на инфраструктурата на терминалите.

През 2017 г. "Пристанище Варна" ЕАД придоби нови колесни товарачи, вилкови повдигачи, терминални влекачи и специализирани терминални почистващи машини на стойност над 4 млн. лева. В пристанището вече функционира и единствената у нас по своя тип специализирана установка на наклоняване на контейнери, осигуряваща контейнеризиране на зърнени товари. Наред с инвестициите в нова техника, дружеството е инвестирало и над 1 млн. лева за преоборудване на налична техника. 4 млн. лева са инвестирани в поддръжка и обновяване на пристанищната инфраструктура.

Продължава проекта за развитие на обществения район на Морска гара - Варна, осъществен изцяло по идея и със средства на държавното дружество. За 2017 г. Морска гара - Варна придоби статут на притегателен обществен център за събития от национален и международен характер, носещи директни приходи не само за дружеството, но и за местната икономика. Инвестициите на "Пристанище Варна" ЕАД реализираха и изграждането на ветроходен музей на открито на яхта "Булкон Стар", превърнала се в символ, подчертаващ съвременното европейско излъчване на пасажерския терминал. Развитието на района около Морска гара - Варна ще продължи с инвестиции и преди предстоящото поредно домакинство на етап от международните регати "Тол шипс" през 2019 година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: