Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прекрасна приказка за доброто разказаха на три езика децата от ЧСУ "Юрий Гагарин“ в "Камчия“
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 22.12.2017Коментари (0)2077
Прекрасна приказка за доброто разказаха на три езика, със слово, музика и танц, учениците на Частното средно училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" в навечерието на Рождество и Нова година.

Посланието "Твори добро" е най-красивият коледен дар, който можем да си пожелаем, да предадем и да получим, заявиха категорично 300 млади гагаринци от сцената на детския комплекс "Черноморски" . Пред повече от 600 гости в препълнената зала, децата на "Камчия" за пореден път, по блестящ начин показаха кои са най-важните ценности, към които трябва да се стреми всеки.

Специални гости на тържеството бяха кметът на Община Аврен Емануил Манолов, зам.-областният упранител Илиян Карагьозов, представителите на Руския културно-информационен център в София - Кирилл Воронков и Лариса Нежньова. Генералното консулство на Русия във Варна бе представено от Наталия Лазарева и Марина Коржова. Специално приветствие поднесе и председателят на Училищното настоятелство Виктор Бузев. "Пожелавам и през 2018 година да се гордеем с постиженията на училището и на нашите деца, които доказаха, че могат да печелят не само национални, но и международни конкурси", каза той. Директорът на училището Пенка Стоева поднесе приветствие от името на Станка Шопова - изпълнителен директор на СОК "Камчия" и управител на ЧСУ "Юрий Гагарин": "Нека Новата 2018 година бъде изпълнена за Вас с много радости, постижения и отлични резултати. Искрено Ви желая добро здраве, творческо дръзновение и удовлетворение от резултатите на вашия труд. Нека във вашия дом винаги цари мир и благополучие!", се казва в поздравителния адрес. Кирилл Воронков пожела успехи на учениците и търпение в предаването на знания - на учителите. "С ръководството на СОК "Камчия" и на ЧСУ "Юрий Гагарин" ще постигнем поставените високи цели", допълни той и подари прекрасна руска художествена и образователна литература на училищната библиотека. "Благодаря ви, че доверихте най-ценното - децата си, на това прекрасно училище в община Аврен", се обърна към родителите и кметът Емануил Манолов. "Радвам се, че гостувам в ЧСУ "Юрий Гагарин", в което учат деца от различни страни", каза зам.-областният управител.

90-минутната продукция на Училището на бъдещето започна с изпълнение на гайди и пресъздаване на народния обичай коледуване. Впечатляващо се представиха най-малките гагаринци - 5 и 6-годишните ученици в подготвителната група, които заедно с първокласниците изиграха етюд на руски език и изпяха песен на английски език. С езиковите знания, които децата са усвоили само за три месеца от началото на учебната година, те разказаха, че доброто се прави "просто така" - без повод и причина, че се предава от човек на човек и носи щастие.

Ако правиш добро, то ще се върне умножено по три, допълниха със своя разказ и второкласниците. Осми клас, на отличен руски език, показаха житейския избор - към доброто или злотото, кой ще изберем - зависи от самите нас.

Поучителните истории за бедния обущар и елфите и за мама врабка, разказаха учениците от шести и от четвърти клас.

По традиция с блестящи изпълнения се представи хорът на училището. Момичетата и момчетата от групата по гимнастика, която обединява ученици от подготвителна група до 11 клас, разказаха с езика на танца вечната борба на светлината и тъмнината. На финала, на огромния кино-екран, в прекракрасна презентация бяха показани посланиците на доброто - добротворците на ЧСУ "Юрий Гагарин", които предадоха своето послание на хората, с които са всеки ден - учители, възпитатели, родители, приятели, гости. "Пазете доброто в себе си, благодарение на вашите добрини, коледният огън ще гори", завършиха седмокласниците.

През юни 2017 г. Частното средно училище "Юрий Гагарин" и Фондация "Устойчиво развитие за България" поставиха началото на Детското движение "Добротворци". "Наричаме себе си добротворци и вярваме, че доброто не е абстрактно понятие, а сила, която може да обединява, да помага, да спасява и да носи надежда и вяра на всички», казаха младите гагаринци, които смятат, че Добротворчеството е мисия на отговорните и активни млади хора към своя днешен и утрешен ден на младите хора, които ще направят света около себе си по-добър, по-сигурен, по-светъл.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: