Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Няколко съвета за справяне с празничната депресия
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 01.01.2018Коментари (0)1886
©
Раздвижете се

Малко упражнения ще ви помогнат да се отървете от натрупаните излишни килограми след голямо празнично преяждане. С тях ще останете здрави в сезона на настинките и грипа. Движението е чудесен начин да прогоните стреса от всекидневието си и освен това положителните ефекти от добрата тренировка продължават няколко часа, след като излезете от залата. Ще имате повече енергия през целия ден, а метаболизмът ви ще остане ускорен. Упражненията ще ви гарантират и добро настроение.

Яжте здравословно

С какво и как се храните се отразява на настроението и енергията ви. Избягвайте бял хляб, ориз и захар. Те са сред храните, които причиняват депресия, липса на концентрация и ще се отразят и на обиколката на талията ви. Опитайте се да включите в менюто си пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци. Пийте по 8 чаши вода на ден. Като се храните здравословно, ще заредите тялото си, ще стабилизирате нивото на кръвна захар и няма да можете да се оплачете от липса на енергия.

Порадвайте се

Може и да знаете, че слънцето зарежда с витамин D, но знаете ли, че подобрява и настроението. Липсата на слънчева светлина може да причини и депресия. Както физическата дейност, така и слънчевата светлина спомагат за освобождаването на вещества, които гарантират добро настроение. Вдигнете щорите. Избирайте маси до прозореца, когато ходите да обядвате. И ще видите как много скоро промяната ще стане явна за вас.

Спазвайте обещанията си

Ако сте си дали дума след Коледа да спрете захарта за известно време, да ходите във фитнеса поне два пъти седмично или да прекарвате повече време със семейството си, опитайте се да спазвате обещанията. Когато отмятате направеното в списъка с целите си, ще започнете да се чувствате все по-удовлетворени.

Решението не е в чашката

Да си седите край камината и да пиете чаша вино изглежда като добър начин да прекарате вечерта. Но колкото и да ви се струва невероятно, е по вероятно алкохолът да увеличи депресията ви, вместо да я намали, когато се обръщате към него, след като вече сте станали жертва на лошото настроение. Може да изпиете една чаша, но наливането с алкохол, в което се включва изпиването на 4-5 чаши за една вечер, никога не е добър избор. На следващата сутрин няма да се чувствате добре, ще бъдете депресирани и още по-изморени.

Поглезете се

Заслужавате да направите нещо хубаво за себе си не само по празниците, а и когато те вече са и зад гърба ви. Да има нещо хубаво, което да очаквате, винаги може да ви даде нужната мотивация. Лошото време може да изглежда безкрайно, но ако планирате нещо приятно, времето ще се изниже неусетно.

Починете си

Да, почивните дни може и да са свършили и пред вас да има купища неща, които да чакат само вас, но е крайно време да се научите да казвате "не" на всичко излишно, което се опитват да прехвърлят на вас. Опитайте се да прекарате по няколко минути на ден, без да правите нищо. Прочетете книга, поспете си през уикендите, легнете си по-рано, опитайте да медитирате.

За какво са приятелите?

Защо да се събирате със семейството и приятелите само по празниците? Не е невъзможно и толкова трудно да излезете някоя вечер през седмицата. Никой не иска от вас да купонясвате до зори. Може просто да отидете на ресторант, на кино или да организирате събиране вкъщи. Няколко часа в приятна компания и веднага ще забравите за лошото си настроение.

Под завивките

В опитите си да не изпуснем нещо много често се лишаваме от сън, а колко пълноценно може да се насладите на всичко, което не искате да пропуснете, ако не сте си взели нужната доза сън? Опитвайте се да спите 7-8 часа всяка нощ и да си лягате и ставате по едно и също време. Веднага ще усетите разликата и прилива на енергия. Но и не прекалявайте със съня. Да спите повече от 12 часа през уикендите може всъщност да увеличи умората ви.




Още по темата: общо новини по темата: 55
12.01.2018 »
01.01.2018 »
01.01.2018 »
01.01.2018 »
01.01.2018 »
01.01.2018 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: