Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка "избухна“: Новата билетна система тества нервите ни, превърнаха ни в опитни мишки
Автор: Пламена Николова 08:44 / 10.01.2018Коментари (10)14350
Новата билетна система във Варна, пусната експериментално по линия 10, извади от равновесие пътничка, която изпрати лют коментар до Varna24.bg.

Дали варненци тестват системата или системата тества нервите им, съдете сами от коментара й:

"Вчера се качвам в автобус №10 и както винаги се насочвам към автомата да си взема билетчета /уточнявам - 2бр./, но нали се сещате, че все още не можем да ползваме тази екстра - 2 бр. билетчета да си искаме от автомата, затова трябва да ги изтегля едно по едно. До автомата стоеше човек в пенсионна възраст, навярно отговарящ за автоматите на този етап, защото и предния ден си беше човечеца на пост. За сведение автоматите на 8 януари не работеха и се наложи да си взема билета от кондукторката, но преди да си задействам процедурата го попитах дали днес работи автомата и ми бе отговорено с "Да".

И така... от тук тръгва данданията нашенска, но мисля, че съм си с правото. Пускам системата по правилата. От началото винаги си купувам билета от автомата, просто така - да се науча и предполагам, че съм се научила. Пуснах си левчето, но билетче ЙОК !!! Вътре в автомата стояха си чинно две стари разписки и тогава се задава кондукторката и ми обяснява как да си пусна левчето за втория билет и ми дава нечия разписка за моя си непуснат билет. 

Започна една разправия, че системата работи и излиза че аз не съм в правото си, защото я попитах, ако мине контрола, кой ще ме защити? Аз съм си платила с левчето, но на апарата. Тя тогава се врътна и каза, че не отговаряла за автомата. Междувременно въпросния чичка слезе на следващата спирка като чу разправията и мисля, че той трябваше да вземе адекватно решение и да се намеси.

Второто левче автомата си го взе и си ми върна билетче и разписка. И така пътувахме двама с един документ.

Нещо куца. Новата система за градския транспорт не е както трябва.

Да си бяха провели по-добре експериментите преди да се налага да забъркат и пътниците в тая нова система.

Понеже пътувах със сина ми, детето се притесни и поиска да купува още два билета от кондукторката, за да пътуваме спокойно. Никой не ни защитава нас като потребители на услуга. И най-страшното е, че никой от пътниците не се намеси. Гробна тишина си беше, а автобуса си беше почти пълен. Трябва да се вземат мерки да не се стига до подобни ситуации, особено ако се канят скоро да пуснат системата и в целия град", коментира ядосаната жена.

Припомняме, че новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна беше пусната на 23 ноември пилотно по линия №10 от общинската транспортна схема.

Линията обслужва трасето от жп гарата до спирка "Хаджи Димитър" - в близост до Първа езикова гимназия. Според разпространената информация пътниците могат да си закупуват стандартен хартиен билет или предплатена карта с електронни билети от машини, монтирани на спирките по линия 10, или в самия автобус. Цената на билетите остава 1 лв., автоматите връщат и ресто.

Хартиеният билет или картата с електронни билети се валидира в специално валидиращо устройство вътре в автобуса. Осигурени са екипи, които помагат на пътниците. Те носят специални баджове и обясняват как става закупуването на билети или карти и валидирането им в автобусите. Картите за пътуване, издадени от "Градски транспорт" ЕАД, остават валидни.

Системата е част от проекта "Интегриран градски транспорт". 

Поетапно предстои да бъдат включени и останалите линии, които обслужват града, след приемане на нова транспортна схема и нова тарифна схема, билетите ще могат да се ползват за интервал от време, а пътниците да се прикачват на втори автобус, обясни неотдавна ръководителят на проекта Биляна Якова.




Още по темата: общо новини по темата: 513
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
варненка избухна-черва и зъби от чаталджа до подлеза шипка
Aнонимен
на 10.01.2018 г.
+2
 
 
Разбира се,че не работи.
Aнонимен
на 10.01.2018 г.
+3
 
 
Абе тия сандъци, откъдето уж трябва да се купуват билети, ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА ГИ ЛАШКАТ по аутобусите. Светят и пише,че не работят. Работят за да изпишат,че не работят. АЗ като заклет фен на градския транспорт съм крайно възмутен и огорчен от тая нескопосана работа. Хай със здраве.
+2
 
 
Защо не наемат някой от София с опит да им помогне?Там все пак от години ползват подобна система,а тук от години,не могат да я разработят..
+2
 
 
То кое направено с "усвоени" пари е работело? Още помня по времето на К.Й. през 2013 мисля беше се "усвоиха" едни пари - около 11 мЕлеона за камери, които и до ден днешен не работят. Та сегашния каун решил, че трябва да се купуват нови. Същата работа и с автоматите за билети. Поне да вземат опит от разработчиците на вендинг машини :-))))
Aнонимен
на 10.01.2018 г.
+2
 
 
Кое да се счупи бе Бончев? Те не работят в целия град, а беше платена колосална сума (разбира се на "наши хора" ). Какво се правиш на не разбрал и не чул? Или си от ония търтеи в Общината?
-2
 
 
Разбира се, вечно недоволни, това трябва да ни е девиза. Понеже в другите държави нищо не се чупи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: