Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Два средиземноморски циклона ще минат над България до дни
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 11.01.2018Коментари (0)1335
©
Този смог, който беше в София, е от типа лондонски. Но и през лятото има подобен проблем. Тогава се получава лосанджелски тип смог, който вие не виждате и не може да разберете, че ни вреди. Преди да усетим едно парене горе в трахеята, не знаем, че има проблем. През зимата поне има аларма, защото го виждаме. Това заяви климатологът доц. Георги Рачев в ефира на БНТ. 

Според прогнозата до 20-и няма опасност за наднормени количества замърсители. След 20-и има антициклон и има предпоставки отново за замърсяване, което е опасно за хората. След 22 януари ще има един антициклон, уточни доц. Рачев.

"Вече има динамика за смяна на синоптичната обстановка. От днес до към сряда ще има високо атмосферно налягане. Между 18 и 20 януари два средиземноморски циклона ще минат точно над България и ще има предпоставки да паднат доста валежи дъжд, а в планините - сняг", посочи още той. 

Динамично време ни очаква през цялата седмица. Ще започне да вали по Черноморието. При планините валежите няма да бъдат от дъжд, а от сняг. Неделя и понеделник ще бъдат може би най-студените дни. Сутрешните температури ще са от -4 до -6 градуса", заяви експертът. 

По думите му досега имаше една температурна аномалия. "Връщаме се към зимното време. По-хладно и по-мрачно. По-опасно ще е през фазовия преход - дъжд и сняг ще има през събота и неделя в Предбалкана и Рило-родопския масив. София ще се измъкне по терлички и снежната покривка няма да надхвърли 4-5 см", смята климатологът. 

26 януари е далече, но ще има антициклонно състояние с -6 градуса - студено време", заяви още той. Той направи и ранна прогноза за следващия месец. "За февруари засега тенденцията е да бъде малко по-топъл с нормални валежи. Сърбия смени дългосрочната си прогноза и от сравнително сух февруари месец, го дава за нормален. Убеден съм, че до 22 януари в планините ще има много по-хубав сняг за спортуване и почивка", завърши експертът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: