Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ИУ-Варна със значително висок рейтинг в системата на ВУЗ-овете
Автор: Екип Varna24.bg 14:24 / 11.01.2018Коментари (0)4128
©
В актуализираното издание на Рейтинговата системата на висшите училища в България (РСВУ) за 2017 година са събрани и обобщени данни за над 100 индикатора, които измерват различни аспекти от дейността на висшите училища, включително учебния процес, учебната среда, социално-битовите и административните услуги, научната работа, престижа, както и реализацията на завършилите на пазара на труда и регионалната значимост. ИУ-Варна продължава да подобрява представянето си по редица показатели в четирите професионални направления (ПН), в които обучава своите студенти - «Икономика», «Туризъм», «Администрация и управление» и «Информатика».

Резултатите от РСВУ през 2017 г. затвърждават високите позиции на ИУ-Варна по отношение на качеството на учебния процес, учебната среда, социално-битовите и административни услуги. В ПН "Туризъм" за втора поредна година се класираме на второ място сред всички висши училища в страната, обучаващи в направлението. В ПН "Икономика" се отчитат най-високите (в сравнение с петте главни конкурента) равнища на дипломирани студенти, а предлаганите специалности в образователно-квалификационна степен "бакалавър" са на второ място след Софийски университет "Св. Климент Охридски". Това е резултат от отговорността ни към младите хора да изберат най-точния профил на професията, в която желаят да се развиват. Друг важен акцент, който поставяме в ПН "Икономика", е най-ниската безработица сред завършилите в Североизточен район на планиране за последните 5 години.

Традиционно високи остават оценките на ИУ - Варна по отношение на ексклузивност на преподавателския състав благодарение на значителните инвестиции в развитието на академичния потенциал в университета през последните години. Допълнително се затвърждава положителната тенденция при международна мобилност на преподаватели и студенти, която се повишава в резултат от целенасочените усилия на университета да разширява партньорската си мрежа от над 160 висши училища и партньорски организации от няколко континента, както и нарастващия брой на съвместни образователни програми с утвърдени университети от Великобритания, Финландия, Германия и др. 

Припомняме, че ИУ - Варна предлага съвместна магистърска програма по "Международен бизнес и мениджмънт" с Nottingham Business School, който е награден с двете най-високи отличия при бизнес университетите - EQUIS и AACSB акредитация.
Резултатите от РСВУ за 2017 г. отразяват целенасочената и усърдна работа на всички звена в университета за повишаване на качеството на обучение, разширяване на възможностите на студентите да участват в програми за мобилност и допълнително изграждане на мрежата от академични партньори на ИУ - Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: