Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Десислава за Дебелия: Казваше ми "Друсай, к..во" и ме пускаше на клиенти
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 19.01.2018Коментари (0)1827
Гергина Добрева, приятелка на Дебелия, от когото твърди, че има дете
В Районен съд - Благоевград вчера се проведе заседание по дело срещу популярния благоевградския сводник Мартин Филипов - Дебелия, който точно в 10:30 часа влезе в съдебната зала с белезници на ръце. Делото започна с разпит на свидетели на престъпната дейност на Дебелия. На днешното дело съдия Кристина Панкова разпита свидетелите Десислава М. и Светослав Л. Първа с показанията си започна Десислава М. от Гоце Делчев. 

Тя разказа, че се е запознала с Мартин Филипов преди няколко години от обща позната, като той й скъсвал телефона от звънене, за да я склони да приеме печеливша оферта. Когато се срещнали, Мартин й предложил да работи за него като компаньонка. Обяснил й, че ще й направи обява в сайт и ще делят хонорара 50 на 50. Тя се притеснявала от обява, заради родителите си, но в крайна сметка се съгласила. 

"Филипов ме караше системно да "друсам", /да приема наркотици/ и биеше системно другите негови компаньонки. Системният му призив към мене, преди да ме изпрати при поредния клиент, беше "Друсай, к..во". На 30.05.2016 г., общата ни приятелка Ина Д. се прибра от работа в Кипър и заедно с Мартин Филипов и Светослав Л. се събрахме в благоевградски хотел, където бях настанена на квартира. Взехме си кокаин и го сложихме в чиния, като аз "дръпнах 2-3 линии". Дадохме пари на Дебелия, а той ни достави наркотика. На следващия ден - 01.06.2016 г., в хотела дойде полицейска проверка и хванаха наркотика", разказва бившата труженичка на Мартин Дебелия, цитирана от "Струма.ком". 

Десислава посочи, че по време на проверката Филипов не бил в хотела. Прокурор Елица Калпачка попита свидетелката колко е струвал 1 грам кокаин, като отговорът бе лаконичен - 140 лева. Доста изнервен от показанията на Десислава, Дебелия я попита дали й е давал пари, за да прави аборт. Десислава отговори, че не е правила аборт, а е имала женски здравословни проблеми и Марто й дължал 2000 лева от общия им "бизнес". 

Адвокатът Георгиев, който защитава подсъдимия, се поинтересува дали свидетелката е взимала наркотици и преди да дойде на работа в Благоевград. Десислава обясни, че никога преди да се запознае с Филипов не е употребявала каквито и да било наркотични вещества. Втори показания даде Светослав Л. от Сандански. Той обясни, че познава Дебелия от роднините му в Сандански, а с другата свидетелка се запознали в благоевградска дискотека. 

Светослав си призна, че често е употребявал наркотици, като в един от случаите дори колабирал от свръхдоза кокаин. Той заяви, че е виждал Марто да се дрогира заедно с Десислава, но не я карал на сила. По време на полицейската проверка Светослав се намирал в стаята на Десислава. За следващото дело адвокат Георгиев поиска справка за медицински преглед на свидетелката Десислава, която да докаже дали тя е правила аборт. 

След възражение от прокурор Калпачка, съдия Панкова отхвърли искането, като го определи за неоснователно. Другият иск на адвоката за следващата дата е да бъде разпитана Вероника Н., която също е била от компаньонките на Мартин Дебелия. Вероника е студентка в ЮЗУ "Н. Рилски " и е доста популярна в областния център, но за нея ще разкажем на следващото заседание на съда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: