Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ремонтират улици и междублокови пространства за 35 млн. лв. във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 23.01.2018Коментари (0)1974
©
Три проекта с финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж" бяха представени днес на пресконференция в Община Варна - "Естетизация и модернизация на градската среда", "Интегриран градски транспорт на Варна - II фаза", и "Модернизация на образователната инфраструктура в Община Варна". "Проектите са на обща стойност 86 млн. лв. и работата по тяхната реализация започна", каза Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна.

Проектът "Естетизация и модернизация на градската среда във Варна" по ОП "Региони в растеж 2014 - 2020" е на обща стойност около 35 млн. лв., като 25 млн. лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 9 млн. лв. са съфинансиране от Община Варна. Основната цел на проекта е повишаване качеството на живот, социалното включване и екологичната среда, обясни Тихомир Тимов, ръководител на проекта. В тази връзка са планирани рехабилитации на улици, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на велоалеи, ново енергоефективно улично осветление.

Първият обект е ул. "Мара Тасева" в район "Аспарухово", която се разделя на два подобекта - благоустрояване на пространството между канал-море-езеро и ул. "Мара Тасева" и улиците към болницата "Д-р Марко Марков" и училището за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов". По тези два проекта има избрани изпълнители. В момента се извършва удвоявяне на платната на ул. "Мара Тасева", поетапно се подменят всички подземни комуникации. На финален етап са и ремонтните дейности на улиците към училище "Иван Шишманов".

Проектът предвижда благоустрояване на междублокови пространства в район "Владислав Варненчик", в това число рехабилитация на ул. "Янко Мустаков", в участъка от бул. "Константин и Фружин" до ул. "Св. Елена".

Третият знаков обект е Морската градина, където ще бъдат ремонтирани зони като розариум, алпинеум, ще бъде извършено озеленяване и изграждане на поливна система.

В район "Одесос" предстои благоустрояване на на ул. "Г. Бенковски" заедно с междублоковите пространства, заключени с ул. "Цар Петър", ул "Парижка комуна", ул. "Кракра" и ул. "Г. Бенковски". Ще бъдат подменени подземните комуникации, ще има нови спортни и детски площадки, ще бъдат изградени нови паркинги.

Ремонти предстоят и на ул. "Цар Симеон" и пространството, заключено между ул. "Козлодуй", ул. "Цар Симеон I", ул. "Цариброд", ул. "Заменхов" .

В проекта са включени и ул. "М. Колони" и пл. "Йоан Екзарх", които ще бъдат ремонтирани и с подменено уличното осветление.

В район "Младост", жк. "Възраждане", I микро район, проектът предвижда естетизация и ремонт на ул "Анна Феликсова", локалното платно на бул. "Трети март", улицата западно от блок №17 и ул. "Петър Алипиев"

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: