Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ремонтират улици и междублокови пространства за 35 млн. лв. във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 23.01.2018Коментари (0)1979
©
Три проекта с финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж" бяха представени днес на пресконференция в Община Варна - "Естетизация и модернизация на градската среда", "Интегриран градски транспорт на Варна - II фаза", и "Модернизация на образователната инфраструктура в Община Варна". "Проектите са на обща стойност 86 млн. лв. и работата по тяхната реализация започна", каза Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна.

Проектът "Естетизация и модернизация на градската среда във Варна" по ОП "Региони в растеж 2014 - 2020" е на обща стойност около 35 млн. лв., като 25 млн. лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 9 млн. лв. са съфинансиране от Община Варна. Основната цел на проекта е повишаване качеството на живот, социалното включване и екологичната среда, обясни Тихомир Тимов, ръководител на проекта. В тази връзка са планирани рехабилитации на улици, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на велоалеи, ново енергоефективно улично осветление.

Първият обект е ул. "Мара Тасева" в район "Аспарухово", която се разделя на два подобекта - благоустрояване на пространството между канал-море-езеро и ул. "Мара Тасева" и улиците към болницата "Д-р Марко Марков" и училището за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов". По тези два проекта има избрани изпълнители. В момента се извършва удвоявяне на платната на ул. "Мара Тасева", поетапно се подменят всички подземни комуникации. На финален етап са и ремонтните дейности на улиците към училище "Иван Шишманов".

Проектът предвижда благоустрояване на междублокови пространства в район "Владислав Варненчик", в това число рехабилитация на ул. "Янко Мустаков", в участъка от бул. "Константин и Фружин" до ул. "Св. Елена".

Третият знаков обект е Морската градина, където ще бъдат ремонтирани зони като розариум, алпинеум, ще бъде извършено озеленяване и изграждане на поливна система.

В район "Одесос" предстои благоустрояване на на ул. "Г. Бенковски" заедно с междублоковите пространства, заключени с ул. "Цар Петър", ул "Парижка комуна", ул. "Кракра" и ул. "Г. Бенковски". Ще бъдат подменени подземните комуникации, ще има нови спортни и детски площадки, ще бъдат изградени нови паркинги.

Ремонти предстоят и на ул. "Цар Симеон" и пространството, заключено между ул. "Козлодуй", ул. "Цар Симеон I", ул. "Цариброд", ул. "Заменхов" .

В проекта са включени и ул. "М. Колони" и пл. "Йоан Екзарх", които ще бъдат ремонтирани и с подменено уличното осветление.

В район "Младост", жк. "Възраждане", I микро район, проектът предвижда естетизация и ремонт на ул "Анна Феликсова", локалното платно на бул. "Трети март", улицата западно от блок №17 и ул. "Петър Алипиев"

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: