Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Фейсбук формулира напълно нова единица за време
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 23.01.2018Коментари (0)5007
©
Ако си мислите, че познавате единиците за времето като часове, секунди и минути помислете отново. Социалната мрежа Фейсбук формулира напълно нова единица за време - един флик, който е равен на точно една 705 600 000 част от секундата! Малко по-голям от наносекунда, но по-малък от микросекундата. 

Флик идва от английското съкращение за траене на един кадър (frame tick), подсказвайки за своя кино произход, пише в ГитХъб създателят на флика Кристофър Хорват. Ако ви хрумне да попитате защо на социалната мрежа й трябва друга единица за време отговорът се крие в Окулус Рифт и плановете й за развиване на виртуалната реалност. В киното, видеоигрите и всички други видове визуални и екранно базирани среди създателите на съдържание трябва да мислят в части от секундата. В киното всяка секунда се прожектират 24 образа или кадри в бърза последователност, която ни дава илюзията за движение. Проблемът, обяснява Хорват, е в това, че математиката става сложна, когато се опитате да работите с един кадър. При 24 кадъра в секунда всеки кадър е приблизително 0.04166666667 секунди дълъг, или 41666666.669 наносекунди. Тук идва на помощ фликът. Той може да представи всеки кадър в едно красиво и цяло число за много различни скорости на кадъра. Така например, при 24-те кадъра в секунда от киното един кадър е точно 29,400,000 флика, доста по удобно, нали? При 60 кадъра в секунда, който е припознат като много желан ритъм на кадри в наситените с действие видео игри, всеки кадър е 11 760 000 флика дълъг. Това е "чисто" число, което лесно може да бъде разделено или събрано, без да се притеснявате за десетичната запетая.

Фейсбук са разпространили документацията за създаването на новата единица за време, като тя е с отворен код, което означава, че всеки може да я свали и да я интегрира в софтуера, който разработва, без да плаща такси или лицензи. Това навежда на мисълта, че фликът може да стане стандартна единица за врем - ако не за часовника на ръката ви то поне във визуалните изкуства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: