Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Таксита и паркирани коли блокират трафика във Варна
Автор: Пламена Николова 10:23 / 24.01.2018Коментари (13)7981
Таксита, чийто стоянки са около автобусните спирки, както и хиляди паркирани автомобили по основните булеварди във Варна блокират трафика и затрудняват сериозно предвижването на автобусите. За това сигнализира варненец за Varna24.bg.

Ето какво споделя читателят:
"Нормално ли е на спирка "зимно Тракия" посока кварталите, върху БУС лентата да има разчертани 3-4 паркоместа за таксита?

За мен това е безумие! Няколко пъти минавам от там и... Автобуса с ляв мигач не може да влезе в средната лента, а и не му е там мястото.

Пред него спрели "законно" върху БУС лентата 2-3 таксита и чакат клиенти. Резултатът - задръстване, 2-3 автобуса в средната лента, а в крайна дясна никакво движение.

Кажете нормално ли е това? По света и в други български градове има такси стоянки в специални отбивки, пресечки, паркинги и т.н. но не в лентата за движение?

Затова народа се възмущава от безпринципност и недомислие".

Огромен проблем за нормалният трафик във Варна са и множеството паркирани автомобили по основни пътни артерии, които са завзели цяла пътна лента. Пример са булевардите "Цар Освободител" от двете страни в района на Проектантска организация, бул. "Сливница" над сп. "Нептун" в посока центъра на града, улица "Вяра" и други.

Според Закона за движение по пътищата на автобусна спирка е недопустимо да престояват таксита, ако има стоянка то тя трябва да е поне на 30 метра отстояние от спирката, коментира за Varna24.bg зам.-кмета по сигурността в Община Варна Тодор Иванов.

Той се ангажира да разпореди проверка относно законността на пребиваване на таксиметровите автомобили в района на спирката по бул. "Владислав", за която сигнализира нашият читател.

Относно множеството паркирани возила по варненските булеварди Иванов заяви, че служителите на Общинска полиция съставят хиляди актове, но това не е в състояние да откаже шофьорите от паркиране по забранените участъци поради факта, че няма достатъчно паркоместа в централната част на града. Той допълни, че имало платени паркинги, но по обясними причини те стоели полупразни. 

Тодор Иванов изрази надежда, че с въвеждането на синята зона в града този проблем ще бъде поне отчасти решен. 

Зам.-кметът допълни със съжаление, че няма достатъчно полицейски екипи, които да осъществяват контрола във Варна. Служителите на Общинска полиция само подпомагали дейността на Пътна полиция.

Според Иванов може да се вземе пример от Париж, където е издадена тотална забрана за движение на автомобили в централната част на града.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами решението е много лесно - вместо законния рекет "синя зона", направете платените паркинги безплатни!!!
+1
 
 
А във Владиславово сутрин наблъскват се служебни двуетажни автобуси мини бусове и градския транспорт спира насредата на пътя тичаме промушкваме се еййй никой не реагира..нито контрол някъв..
+1
 
 
Всичко е до манталитет и възпитание!Когато си селяндур,дори паркинга на "Кауфланд"Възраждане ти е малък и си спираш в джоба на спирката.
Aнонимен
на 24.01.2018 г.
0
 
 
А на базар Левски пред СБА магазина?
0
 
 
Кой трябало да ги разчисти КАТ ли ти от тая палнета ли си.
+1
 
 
Всекидневно се оставят нарушители да паркират неправилно и ненаказано в малките улички на града, които блокират преминаването на пожарни автомобили, което ще е фатално, но Община Варна и ОД на МВР не искат да се опитат да поставят ред и закон, за да не ядосат избирателите, че ще вземат да протестират и няма да гласуват на фалшивите избори.
+2
 
 
Фуражките са заети да седят на топло в колата и да правят фотосесии
+1
 
 
Добър ден...!!!!..то цяла Варна е блокирана от неправилно паркиране
+3
 
 
Това за Париж не съм го видял честно! Иначе проблем има и на съдебна палата от другата страна на спирката където булеварда е с 2 ленти и едната е винаги блокирана от спрели коли на СЪДА! Често има и паркирани патрулки!
+1
 
 
Има спиращи коли на пътя на традиционни места от 15 - 20 г. И никой не ги санкционира!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: