Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна се представи на пет международни изложения през януари
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 05.02.2018Коментари (3)2149
©
Варна се представи на пет международни туристически изложения от началото на годината във Виена, Щутгарт, Цюрих, Истанбул и Братислава. По време на туристическите борси са представени новите рекламни материали на Община Варна - тематични дипляни, на 5 езика, които представят възможностите за морски, ваканционен, културен, SPA, спортен, събитиен и еко туризъм. Представена е и новата имидж брошура с промените, настъпили в града през последните две години, съобщиха от дирекция "Туризъм" към Община Варна.

Курортите по родното Черноморие и информацията за забележителностите във Варна са предизвикали интереса на посетителите във Виена. Положителен ефект за индивидуалните пътувания оказва и ежедневната целогодишна линия Варна- Виена на австрийския превозвач, както и откриването на директна такава от нискобюджетната Wizz Air на 28 април тази година. Няколко големи туроператора (TUI, Billa, Der Touristik, Reisen.at и FTI Reisen) предлагаха туристически пакети за северното Черноморие, основно на курорта Златни пясъци, с директни полети до Варна от Виена, Граац, Залцбург и Линц. Чартърните им програми стартират от началото на май до средата на месец октомври, посочват от дирекция "Туризъм".

Семейства с деца са били преобладаващите посетители на "CMT" - Щутгарт, където се проведе юбилейното 50-то издание на най-мащабното туристическо изложение не само в Германия, но и в Европа. Голяма част посетителите са ползвали ранните намаления, валидни до 31-ви януари и се интересуват от допълнителна информация за възможности за еднодневни екскурзии и развлечения в района на Варна. 

В Цюрих много от туристите са се интересуват от възможностите да посетят българското Черноморие индивидуално. Представена им е възможността да използват нискотарифния превозвач Wizz Air, който свързва целогодишно Варна с германския град Меминген. През летния сезон от средата на май до края на септември туроператорите имат чартърна програма с директни полети от Цюрих и Берн до Варна и Бургас.

Варна участва за шести път в изложението в Истанбул, където българският щанд се радва на огромна посещаемост, включително от заселници, които се интересуват от всички възможности за пътуване и туризъм - спа, еко, културно-исторически и др. Турският пазар бележи ръст последните години като за 2017 година увеличението е над 20 % за страната, а за дестинация Варна ръстът е 8% на полетите спрямо миналата година.

За втори път Община Варна се представи и на международното туристическо изложение в Братислава. Посетителите се интересували от възможностите за вело, къмпинг, рафтинг туризъм и младежки лагери.

Организаторите са осигурили и посещение на борсата за много ученици и студенти от профилирани учебни заведения, свързани с туристическия бизнес.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.02.2018 г.
0
 
 
Варна се представя чудесно и ще продължава да се развива, фактът че всяка година расте броя на туристите го показва. А хейтърите нека си хейтят, едва ли някой им се връзва на глупостите.
Aнонимен
на 05.02.2018 г.
-1
 
 
Варна се изложи на пет представления ... Изрежете рака наречен ТИМ
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: