Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето кой стана "Пожарникар на годината" за 2017 г.
Автор: Екип Varna24.bg 15:01 / 06.02.2018Коментари (0)1796
©
За 23-ти пореден път се проведе официална церемония за награждаването на победителите в Националния конкурс "Пожарникар на годината 2017г."

Отговорност е каузата в нашата работа, заяви гл. инсп. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН - Благоевград, отличен с наградата "Пожарникар на годината". Като благодари за оказаната му чест, той отбеляза, че това е награда и оценка за работата на всеки един от колегите му в екипа. Той бе категоричен, че за да си пожарникар е нужно сърце, чувство за дълг, чест и кураж. Гл. инсп. Кондуров пожела на всички свои колеги да съумеят да запазят искрата и хъса за работа, защото "това, което правим, си заслужава".

Сред отличените са служители на ГДПБЗН, участвали при погасяването на големия горски пожар в района на Кресна и Симитли и при спасителните операции след наводненията в югозападната част на страната. Наградени са и служители, които през изминалата година приоритетно са работили с деца и хора от рисковите групи. По инициатива на тези инспектори и в сътрудничество с местната власт в домовете на възрастни, самотноживеещи и болни хора от малки населени места бяха поставени димни датчици, а състоянието на електрическите и отоплителните им инсталации бяха проверени.

По традиция на церемонията бяха връчени и награди за доброволец на годината и доброволен отряд на годината. Доброволчеството в България укрепва с всяка година - вече има 3000 подготвени и обучени мъже и жени, които при необходимост помагат на служителите на ГДПБЗН.

Министерството на вътрешните работи ще продължи да подкрепя усилията на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" за подобряване условията на труд на пожарникарите, заяви зам.-министър Стефан Балабанов. Той увери, че процесът ще продължи и през тази година ще бъдат обновени още 22 сгради на пожарните служби. Ще бъдат осигурени и необходимите предпазни средства за пожарникарите. В приветствието си заместник-министърът благодари и за оказаната подкрепа на доброволците и изрази увереност, че обединени и подкрепени от хората, служителите на ГДПБЗН ще бъдат още по-силни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: