Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ИА "Морска администрация“ представи напредъка по проекта за интегрирано морско наблюдение
Автор: Екип Varna24.bg 14:10 / 08.02.2018Коментари (0)2137
©
Експерти от ИА "Морска администрация" представиха напредъка по проект "Интегрирано българско морско наблюдение" (InBulMarS). На събитието присъстваха представители на Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия (EASME) към Европейската комисия и Съвместния изследователски център (JRC) към Европейската комисия, участниците и наблюдателите по проекта.

Партньори в проекта за интегрирано морско наблюдение са Главна дирекция "Гранична полиция", Агенция "Митници", Военноморските сили, Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, а финансирането се осъществява чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство. Наблюдатели по проекта са Министерство на отбраната и Министерство на земеделието, храните и горите.

По време на срещата участниците се запознаха със степента на изпълнение на дейностите към момента и спазването на установената времева рамка. Представени бяха основните характеристики и функционалността на системите за морско наблюдение, които се експлоатират от партньорите в проекта. Освен това бяха обсъдени предвидените дейности за разработване и внедряване на технически инструменти за интегрирано морско наблюдение, по-специално за подпомагане на прилагането, експлоатацията и поддържането на CISE (Common Information Sharing Environment) по приоритет 6. "Насърчаване на изпълнението на интегрираната морска политика", мярка 6.1 "Интегрирано морско наблюдение" от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.

Основната цел на проекта InBulMarS е да бъде изготвено проучване за определяне на нуждите и изискванията за подобряване на междусекторния обмен на информация в областта на морското наблюдение. Също така ще бъдат идентифицирани правните и техническите проблеми пред интегрирането на съществуващите национални системи за наблюдение на морските пространства на България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: