Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Месец до гостуването на виртуоза-провокатор във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 09.02.2018Коментари (0)4023
©
Само месец остава до гостуването на виртуоза-провокатор Найджъл Кенеди - цигуларят, който промени представите за интерпретация на класиката.

Световната звезда пристига в морската столица на 10 март в Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта, с концерта му официално ще бъде открит Европейският музикален фестивал, който празнува своята 15-годишнина.

Тези дни големият музикант радва меломаните в Лондон с уникален по рода си 5-дневен маратон в легендарния джаз клуб Ronnie Scott's. В програмата му там са само композиции на Гершуин. Маратонът на Кенеди е едно от изключителните събития за ценители в британската столица. От основаването на клуба през 1959 г. до наши дни на престижния му подиум са се качвали иконите на джаза Чет Бейкър, Ела Фицджералд, Анита О'Дей, Нина Симон, Къртис Мейфийлд, Блосъм Деари, Дaяна Рийвс, Стейси Кент, Кейти Мелуа, Джейми Кълъм, Боби Брум, Уинтън Марсалис, Мадлин Пейро, Чик Къриа, Пат Матини, Джордж Бенсън и Касандра Уилсън. Там е и последното публично изпълнение на Джими Хендрикс през 1970 г. Признат за един от най-влиятелните цигулари на нашето време, Найджъл Кенеди не е обичаен класически музикант. Неговата пънк ориентация го кара да преобръща класическата музика с краката нагоре и го отправя към нови територии като джаза. Кенеди излиза на сцената на лондонския джаз клуб първо през 2009 г. и тогава познавачите на свободната музика сравняват неговите джаз изпълнения с великите джаз цигулари Жан-Люк Понти и Джери Гудман, дори "Гардиън" пише, че те бледнеят пред неговите стремителни импровизации. Сега, при втората му поява на клубния подиум, цигуларят виртуоз се посвещава изцяло на музиката на Джордж Гершуин.

Във Варна също ще чуем композиции от Гершуин, но и още много други творби, част от коронните изпълнения на виртуоза, събрани в програмата "Бах среща Гершуин".

В отговор на силния интерес към гастрола на Кенеди, организаторите на концерта от Елит Проджект пускат само до 14.02. специални промо билети за двама с послание към влюбените: "Сподели музиката!". При закупуването на минимум 2 билета, цената на промо пропуските е с 5 лв. по-ниска от редовната.

Редовните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 40 до 120 лв. Могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, Български пощи, както и онлайн.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: