Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна задълбочава връзката си с Хайфа, Трабзон си избра "Одесос"
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 14.02.2018Коментари (0)1561
©
Община Варна и израелският град Хайфа ще задълбочат отношенията си в области от взаимен интерес. Това предвижда Меморандумът за сътрудничество и разбирателство, който двата града предстои да подпишат.

Общинските съветници от ПК "Европейски въпроси и международно сътрудничество" одобриха текста на документа и дадоха зелена светлина за подписване му, чиято цел е да служи като основа за надграждане и развитие на партньорството между Варна и Хайфа. Двата града ще насърчават сътрудничеството в областта на високите технологии, биотехнологиите, медицината и здравеопазването, туризма, спорта, културата и др.

Връзките между различни институции от Варна и Хайфа имат над 25-годишна история. През това време са реализирани многобройни инициативи в сферата на здравеопазването, образованието, иновациите, сигурността и др., казва проф. д-р Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България, който е инициаторът за задълбочаване на сътрудничеството.

Другият град, с който Варна иска да развие по-активни контакти, е Охрид - важен туристически, икономически и културен център в Република Македония. Добър пример за партньорство са ежегодните семинари на Фондация "Българска памет" в морската столица, подкрепяни от Община Варна, в които активно се включват деца и младежи от западната ни съседка.

Общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Иван Портних за развитие на връзките с Охрид. Те дадоха съгласието си Община Варна да започне работа по установяване на двустранни отношения и подписване на меморандум за сътрудничество, в който да бъдат дефинирани конкретни теми за партньорство.

На днешното заседание беше обсъдено и евентуално бъдещо побратимяване на варненския район "Одесос" с община на град Трабзон, Турция. Турската страна е получила покана от Брюксел да кандидатства по европрограма за субсидиране на побратимяването на градове между Турция и държави от Европейския съюз. От Трабзон са избрали "Одесос" да е един от тези райони. Ако проектът получи одобрение от управляващия орган, ще бъде подписан договор за побратимяване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: