Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
11 жертви на трафик са били настанени в приюта във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:16 / 16.02.2018Коментари (0)1835
©
В Община Варна се проведе първото за годината заседание на Местната комисия за борба с трафика на хора - Варна (МКБТХ). Срещата бе водена от Тодор Иванов, зам.- кмет на Община Варна и председател на комисията, а в нея членовете на МКБТХ от Районна прокуратура - Варна; ОД на МВР - Варна, сектор БОП при ГДБОП, МВР-София; Гранична полиция, дирекция "Социално подпомагане"; експерти от дирекция "Превенции"; представители на неправителствените организации: фондация "SOS-семейства в риск", сдружение "Съучастие", фондация "Владиславово" и сдружение "Младежка инициатива за устойчиво развитие". В заседанието взеха участие и секретарят на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и секретарят на Общинския съвет по наркотичните вещества.

По време на срещата бе разгледан и приет отчет за дейността на комисията за м.г. Представени бяха резултатите от проведените обучения на професионалисти - служители на МВР, социални работници и учители от Област Варна, насочени към прилагане на Националния механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик на хора. Обучени бяха 150 професионалисти и 50 доброволци.

През отчетния период в приюта за временно настаняване за жертви на трафик на хора във Варна е била предоставена закрила на 11 жени - на възраст 17 - 38 г. От тях 9 са жертви на външен трафик (Гърция, Германия, Франция, Кипър, Норвегия, Чехия), като преобладава сексуална експлоатация.

В рамките на заседанието бе приета програма за дейността на Местната комисия за борба с трафика на хора през 2018 г.

Основни акценти в дейността на комисията, съгласно приетата програма, през настоящата година ще бъдат: обучения на професионалисти по "Програма за консултиране на професионалисти за идентификация и насочване на жертви на трафик на хора" с цел - повишаване на информираността и подобряване капацитета на мултидисциплинарните екипи за идентификация и насочване на жертви на трафик на хора във Варна и региона; реализиране на програма за превенция на трафика на хора сред младите хора; обучения и дейности с доброволци от градския и училищните превантивни клубове; провеждане на общоградски кампании и организиране на работни срещи с представители на различни институции, ангажирани в превенцията и борбата с трафика на хора и предоставяне на закрила с цел - промяна на обществените нагласи за превенция на трафика на хора във всичките му форми. На заседанието беше представена Националната програма за превенция на трафика на хора за 2018 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: