Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ обявява прием по професионални направления
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 19.02.2018Коментари (0)1327
©
За учебната 2018/2019 година Варненският свободен университет обявява прием по професионални направления. Обучението ще преминава през две нива - базово и профилиращо. Базовото ниво включва основни дисциплини в професионалното направление. След базовото обучение студентите имат възможност да изберат профилиращо обучение по специалности.

Предимствата на този вид обучение са свързани с времето, което даваме на нашите възпитаници да се ориентират и да осмислят обучението си в конкретната специалност. Първите две години са въвеждащи и дават общата теоретична подготовка, от която всеки млад човек се нуждае, за да направи правилния избор и да постави успешно начало на своята професионална реализация, коментира проф. д.пс.н. Валери Стоянов, заместник-ректор по учебната дейност на Варненския свободен университет.

Според него младите хора у нас са претрупани от разнопосочна информация и не всеки успява да направи правилния избор за себе си непосредствено след завършване на средното си образование. Приемът по професионални направления създава много възможности за студентите да направят това, което наричаме "информиран избор", категоричен е проф. Стоянов. Направените в университета проучвания сочат необходимостта от служители с интегриран профил - професионалисти, които да комбинират повече от една функционалност и да притежават повече от стандартните за позицията умения. Един от начините това да бъде постигнато е именно приемът по професионални направления. Нещо повече динамично развиващата се среда извежда на преден план нови професии, а представяйки се с мотото "Професии за бъдещето" Варненският свободен университет си е поставил амбициозната цел да следи потребностите на пазара и да предлага онова, от което в момента се нуждае бизнеса. Стремим се да подготвяме кадри, които са необходими на работодателите, затова сме в непрекъснат диалог с тях.

По време на обучението си студентите могат да получат и богато портфолио от сертификати за придобита допълнителна квалификация и езикови компетенции чрез организираните в университета майсторски класове, специализиращи курсове, работа в екип с водещи експерти от практиката.

Приемът за специалности от държавно регулираните професии като "Право", "Архитектура" и "Строителство на сгради и съоръжения", както и по специалности с обучение на чужд език ще се извършва по специалности.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: