Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители от Варна излизат на протест срещу Истанбулската конвенция
Автор: Пламена Николова 16:52 / 21.02.2018Коментари (7)7737
© Фейсбук
Радители от Варна организират протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, научи Varna24.bg

Той е планиран за 24 февруари, събота, от 12 часа пред Катедралния храм във Варна. Ето призивът на организаторите:

"Варненци, да излезем на протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция и лъжите на управляващите, свързани с нея.

Тази конвенция не решава истинските проблеми на насилието, а представлява мощен апарат за въздействие над нашето законодателство и нашите институции и за налагане на чужди, не-християнски и нехуманни ценности над най-уязвимите- над децата ни.

Тя има мощен апарат за контрол на родителите и над образователната ни система, извършван от страна на хора с неясни цели, произход и здравословно състояние, но с имунитет, подобен на депутати.

Реално един престъпник спокойно може да се спаси от наказание ставайки джендър-активист.

НПО-та ще получават държавни помощи, с които ще контролират училищата, съдебната система, родителите и Парламента.

Покрай нея, нашите управляващи ни внушават следните лъжи:

1. Няма нужда да се променя националното законодателство. Лъжа!.
2. Можем да подпишем Конвенцията с резерви. Лъжа!
3. Джендър е просто друго име за пол. Лъжа!
4. Конвенцията ще предпази жените от насилие. Лъжа!

Инициативният комитет изразява своята позиция защо настоява да не се ратифицира Истанбулската конвенция:

Ние не подкрепяме насилието срещу жените, а сме против начините, по които се предлага това да се осъществява. На практика НПО-та ще контролират държавата и при това с държавни пари.

Конвенцията изисква да се изработят стратегии, които да влязат в учебния материал, а същевременно в нея има неяснота, объркване и направо каша в основните понятия.
Тя не третира биологичния пол изобщо! Понятието за "пол" е обяснено като социална конструкция и избор на индивида, а "социален пол" е дадено като нещо различно от "пол" и е неясно защо е негова алтернатива.

Ние, като родители, искаме да знаем защо не е обяснено какво е "сексуална ориентация" и какво е "идентичност, основана на пола" и по какво се различават тези две понятия. Какво е "стереотипна роля на пола" и какво е "нестереотипна", и как ще разберем, ако първо не сме разбрали какво е "пол".

Според еднокринолог от детска клиника в Бостън е нормално да се прилага хормонална терапия върху малолетни за да спре техния пубертет и да им даде време да решат дали са мъже или жени или са НЯКЪДЕ В СПЕКТЪРА МЕЖДУ ДВЕТЕ!

Понятието "социален пол" дали също е в спектъра между двете и как ще се обяснява това на деца в начална училищна възраст?

Искаме да знаем кой е отговорен за изясняването на тези понятия и как ще го контролира държавата.

И как точно тези объркани концепции ще влязат в съдебната и в образователната система? Ние сме против!

Конвенцията не може да се подпише с резерви, както ни уверява правителството.

Това е ясно написано в чл.78 :" Не се допускат резерви по отношение на никоя от разпоредбите на настоящата Конвенция", като са описани няколко маловажни изключения. А това, че правителствени представители твърдят обратното също е основание за протест.

Не са шега огромните имунитети, които се предоставят на активистите на конвенцията и техните сътрудници.
Това ще бъдат обикновени граждани, активисти и сътрудници на органите на Конвенцията, които никой не познава. Те ще имат имунитети, както на "представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия", а няма да имат никакви отговорности. Те ще имат имунитет за "всякакви действия, вкл. личен арест или задържане под стража", ще имат "пълна свобода на словото и пълна независимост", която изрично е указано, че ще продължи и след изпълнение на мисията им.

Те ще могат да извършват действия, които няма да се приемат за дискриминация, според чл.4.

Имунитетът им може да бъде свален единствено от Генералния секретар на Съвета на Европа, съгл. чл.66.

Това създава предпоставки една малка група хора, извън държавното управление, представители на граждански организации и НПО да получат огромна власт над държавните органи. 

Те могат да се възползват от постановките на Конвенцията за лични цели, за саморазправа, за лов на вещици, както и с тези неясни понятия да се преследват неудобните на властта!
Не е изключено престъпници да станат джендър-активисти с цел да се спасят от правосъдие. 

На практика НПО-та ще контролират държавата и при това с държавни пари.

За нас това е подмяна на демокрацията и игра с дявола.

Тя, вместо да премахне насилието, може да доведе до по-голямо насилие.

Ние сме против този документ с неясни концепции, да служи за основа за изработване на стратегии, които ще влязат в образователната система и ще засегнат най-скъпото ни - децата!

Това, което правителствените експерти представят като дребно несъвършенство и грешка в превода, съчетано с мощната система за контрол над държавата, описана в конвенцията, може да доведе до неподозирани негативни резултати.

От друга страна, ние смятаме, че България нужда от специална Конвенция няма, защото националното ни законодателство заклеймява насилието във всичките му форми и е много по всеобхватно от Истанбулската конвенция.

"У нас насилието е забранено и наказвано от няколко закона- Наказателния кодекс, Закона за защита от домашно насилие, Закон за закрила на детето, отделни норми в семейния кодекс. Това е напълно достатъчно. Делата свързани с насилие се разглеждат по реда на бързите производства предвидени в ГПК. Законите ни предвиждат и ние имаме Национална стратегия, Национална програма и национален съвет за закрила на детето.", цитат от адв.Георги Богданов. Имаме Закон за защита от дискриминация.

Какво ще се случи при двустранно насилие, ако едната страна е насилник по частните случаи на Истанбулската конвенция, например мъжът нанесе словесна обида на жената, а другата - по български закон, например Закона за домашното насилие жената е взела нещо тежко и е предизвикала телесна повреда на мъжа си?

Международния закон се противопоставя на българския закон в полза на първия и се създава неравноправие. А ако при съответната двойка жена и мъж биологичния пол се различава от социалния?
Нашата държава има много по-сериозни проблеми от това, да влиза в такъв театър с неизвестен край.

В България равноправието между половете е законово уредено и е очевидно - ние имаме жена начело на Парламента, вице-президентът е жена, Омбудсманът е жена, имаме жени - министри в ключови министерства. Кметът на София е жена. Председателят на втората политическа сила е жена. 

Имаме нужда да спазваме повече собствените си закони, което е основната роля на Правителството - да наложи спазването на българското законодателство, а не да ни занимава със съмнителни каузи.

Нещо повече. Ние смятаме, че неяснотата в понятията на Конвенцията не е по причина на грешка в превода, а е преднамерена.

Смятаме, че основната цел на Конвенцията не е предпазване на жените от насилие а въвеждане на нова идеология - трансджендър или джендър-идеологията, според която човек може да си променя пола според личните си предпочитания. 

Тази идеология генерира огромни финансови ресурси и служи за контрол над родителите.

Смятаме, че да се дава на децата правото да решават какъв пол да бъдат, да се подтикват към вземането на такова решение, е лишено от здрав разум. Да се третират децата със силни хормони само по себе си е насилие върху тях.

Същевременно нашето законодателство предоставя начини за защита на техните права, както и на всички потърпевши от насилие. 

Ако има проблеми, те трябва да се решат по законодателен ред, а не посредством маскировка, да се крият проблемите зад идеята за "защита на жените от насилие". Това е заблуда.

Смятаме, че с джендър - идеологията се отваря поле за нова индустрия, от която са засегнати най-малките.

Призоваваме всеки, който не е съгласен да се случва това и в България, да посети протеста на 24.02.2018 г., събота, от 12 часа пред Катедрален храм "Свето Успение Богородично", гр.Варна".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Организирани" и не знаят за какво става въпрос !!!
0
 
 
Колко ли от протестиращите са чели конвенцията, и в кой точка намериха понятие "социален пол" ?
0
 
 
Тази конвенция няма юридическа стойност. Тя е плод на болни мозъци. Авторите на този "документ" трябва да бъдат съдени!!
Aнонимен
на 21.02.2018 г.
0
 
 
Това ли е най-големият проблем на Варна?! Педитата и лесбитата искали откритост и права?! ИЛИ, че заплатите във Вн. са като на село, градът е мръсен и потрошен както никога до сега, туризмът издъхва, като е изместен п окомплексите и градът пустее лятото, плажът е мизерен и каналът, минаващ през цяла Варна, продължава да се влива в него и мн.др. , Ако човек мисли за децата си,ето за тези неща трябва да се главоболи, а не за гейството, защото не знае неговото дете какво може да реши да стане.
Aнонимен
на 21.02.2018 г.
0
 
 
Браво! Това е истината! С вас сме!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: