Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Алгоритъм реди сцените в театрален спектакъл - HYSTER за първи път във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 28.02.2018Коментари (0)1965
©
На 11-ти март 2018г., от 18:30 часа на сцена "Филиал" ще се проведе първото представяне на новаторския спектакъл HYSTER в град Варна. 

Творбата на режисьора Младен Алексиев впечатлява със своите смелост и необичайна конструктция, базирана на познати за публиката елементи, съобразени с новата реалност и тенденции. 

HYSTER e театрално представление, основано на връзката между дигиталното и сценичното. Неговото заглавие и последователност на сцените при всяко негово изиграване биват решени от специално създаден алгоритъм на базата на 40 ключови думи в Google и изрази и техния рейтинг в новинарския поток в деня на изиграването. 

Епизодите следват всеки път различна логика според думата, която е подадена в началото на спектакъла. Поради това е малко вероятно структурата на едно представление напълно да повтори тази на предишното. Опитът за създаване на баланс в хаоса, постоянното доизграждане и необичайното движение на действието правят изпълнението повече от уникално за зрителя.

Младен Алексиев завършва театрална режисура в НАТФИЗ - София през 2006 година. Съосновател е на първата в страната Асоциация за свободен театър и на първия Фестивал за свободен театър. Режисира редица спектакли в София и страната, сред които "Нищо по-хубаво" от Оливер Буковски (Младежки театър), "Радост за моето сърце" от Керил Чърчил (ДТ Ловеч), "Отвличане" - по документално интервю на Кристиан Брюзер (Червената къща), "Машината на Тюринг", "Под контрол" от Фредерик Зонтаг. 

Спектакълът HYSTER е копродукция на Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична програма "Култура" на Столична община.

Това е единствената за сега обявена дата, а билети може да закупите на касите на ТМПЦ-Варна с редовна цена от 12лв. и специално намаление от 10лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: