Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Д-р Димитров изчезна след рождения ден на дъщеря си
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 08.03.2018Коментари (60)3665
© btv
Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово, където отиде след освобождаването си от ареста. Там живеят родителите на жена му Жулиета. Заедно с тях във вторник вечерта той отпразнува рождения ден на едната си дъщеря, дори я зарадвал с подарък. Около 18,30 ч. пред двуетажната къща в Крумово се появиха гости с торта и балони във формата на 6 - толкова години навърши момиченцето. Прозорците на втория етаж в жилището светнаха. Дядото на Жулиета - Желязко Тонев, излезе и почти с кавга изгони журналистите.

На следващия ден жена му Йорданка Тонева се кълнеше, че рентгенологът и съпругата му вече не са в къщата в Крумово. Приютили се при приятели в Пловдив. Децата им продължават да са в селото. “Иван и Жулиета ще останат в града, докато се успокоят нещата. Той все още е в шок и не се е отърсил от кошмара. Притеснен е и малко объркан", каза Тонева. Бабата заяви, че не вярва на прокуратурата. “Иван е толкова добър. Няма значение дали крадецът е влязъл в гаража, или в дома му. Намирал се е в имота му. За какво е отишъл посред нощ? Естествено, да краде", коментира тя.

Категорична е, че трябва да има промяна в закона. “Става така, че честните и добрите влизат в затворите, а лошите са на свобода." Според близките Димитров се почувствал зле и поискал да бъде прегледан от лекар в домашни условия. От ръководството на УМБАЛ “Пловдив", където рентгенологът работи, обясниха, че не се е появявал в болницата. Сред персонала вече се усеща раздвоение в подкрепата за него. В първите дни всички декларираха, че са зад арестувания медик. И много от тях се включиха в големия митинг пред Второ РУ и прокуратурата. Ден по-късно те не се появиха на насрочения протест, който събра 100-тина. Дойде единствено д-р Георги Кръстев, шеф на местния лекарски съюз.

“Протестите намаляват, защото хората чуха истината", коментират в УМБАЛ “Пловдив". Те са, меко казано, озадачени от драстичното разминаване в първоначалните обяснения на съпругата на д-р Димитров и изнесеното от прокуратурата. Ден по-рано пред всички телевизии Жулиета Димитрова със сълзи на очи твърдеше, че ако мъжът й не е бил вкъщи, е можело тя и децата да бъдат убити в жилището.

“Адвокатът не я ли посъветва, като говори, все пак да се придържа максимално към истината? Не можеше ли Димитров като мъж да отиде в полицията и да каже: “Хора, аз стрелях по крадец, защото ми писна да ме обират! А не да вика приятели и заедно да заличават следи", коментират помежду си лекари и сестри. След излизането си от ареста д-р Димитров заяви, че 6 пъти е бил обиран. Според прокуратурата последният му заявителски материал за кражба в неговия гараж е през 2003 г. Разследващи разкриха, че през 1996 г. срещу доктора се е водило досъдебно производство за хулиганство.

Той е участвал в инцидент с още четирима души. В крайна сметка делото е било прекратено по давност. За буйния нрав на д-р Димитров започват сега да говорят и негови колеги. Те не отричат, че той има репутация на добър специалист. Но от време на време си изпускал нервите и си позволявал да ругае. “Който се е обърнал към него за помощ, не му е отказал. Но избухлив и малко кибритлия", допълват хора, работили с него. Те разказват, че Димитров поддържа форма с бокс и фитнес, пише "24 часа". И е познат в спортните среди в Пловдив. Неслучайно сред протестиращите в негова подкрепа на първа линия бе Митко Добрев-Мутата, шампион по бокс, а в момента треньор.

Той каза, че е дългогодишен приятел с лекаря и кръстник на едно от децата му. В негова защита се обяви и бившият борец от силовата групировка “777" Николай Чилингиров-Чилингира. “Когато бях в болница, доктор Димитров ме е носил на ръце, сега е време и ние да го понесем", написа той в профила си. Това даде повод на някои да свържат лекаря с бившите борци от зората на демокрацията. “Ако познаваш някого от тези среди и си му свършил услуга, означава ли, че си като него", опонират защитници на рентгенолога. Те се опасяват, че може да се стигне до ситуация от “Осанна" до “Разпни го".

Едни са му благодарни и изброяват колко много хора е спасил. Други пък контрират, че той не е хирург, а само един рентгенолог. Съседката Величка Стоянова е една от върлите му защитнички. През 2016 г. брат й получил инсулт и паднал на земята. Първият, когото потърсила, бил д-р Иван Димитров. Въпреки че се прибрал от нощна смяна, той му оказал първа помощ и човекът се възстановил. След новите факти срещу медика юристи допускат, че прокуратурата може да преосмисли обвинението си за превишаване на неизбежната отбрана, ако има доказателства за по-тежко престъпление.

“Не е изключено да се е самонаранил. Ако му е причинена рана на глезена от крадеца, защо е измил ножа? Нали по този начин ще се заличат отпечатъците на нападателя?", питат пловдивски юристи. Според тях могат да загазят и помагачите на д-р Димитров, като им повдигнат обвинения за лично укривателство. За единия вече се знае, че заедно с лекаря е събирал гилзи от местопрестъплението и е ринал от двора сняг с кръв от Плъха. Другият, чиято самоличност засега прокуратурата не разкрива, пък е скрил незаконния пистолет на рентгенолога.

Необяснимо е за дългогодишни юристи защо Димитров е наблюдавал половин час крадеца, а не е позвънил на 112. Според тях през това време униформените можели да заловят Джевизов на място. Те смятат за несъстоятелно твърдението, че лекарят не се е обадил, тъй като се е страхувал заради незаконното си оръжие. Държал вкъщи и 16 патрона от друг калибър. Все още не е ясно колко точно куршума е изстрелял във фаталната нощ. В обясненията си е казал, че е изпразнил цял пълнител. Предстои балистичната експертиза да установи точният им брой.



Още по темата: общо новини по темата: 64
16.10.2023 »
14.12.2022 »
10.03.2022 »
11.12.2021 »
30.11.2021 »
30.11.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да заминава на някой остров, няма да лежи един крадлив циганин...
0
 
 
И каква станатя? Заради един крадец, без грам трудов стаж, живял цял живот на гърба на обикновенния данъкоплатец, с поне 5 ефективни присъди и кой-знае колко условни, загубихме един свестен лекар. Сега ще му разсипят живота по-съдилища, а болницата остава без един специалист, то щото много ги имаме в БГ, който е защитил семейството, дома си и своята собственост. Е нема такава държава!
0
 
 
Аз само ще кажа едно - не е хубаво да решаваш кой да живее и кой не, защото и теб ще те застигне тази съдба.
0
 
 
Както всички невинни, ще се покрие в чужбина. "За да се скрие от журналистите" - та ти си убил човек, какво очакваш да се случи.
+1
 
 
Бягай докторе бягай,че най боли твои да те съдят за туй,че защитил си твое лично претижание!!! До кога ще бягаме господа крадци политици до кога не ви ли е срам да се пъчите а хората ви да мрат в мизерия и нищета !!!
+3
 
 
Къде искате да ви стои и само интервюта да дава!
0
 
 
За съжаление сме все простаци и гнусни серджии. И ми омръзва да чета коментари все негативни и гадни. Има ли значение в гаража, двора ....Заставам зад него ...ами ако той беше убит.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+11
 
 
Доктора май изгоря, но на всеки 2-3 месеца трябва да се трепе по един мангал, за да имат страх! До там сме я докарали, друго не помага.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: