Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте как огорчиха стотици български майки за 8 март
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 09.03.2018Коментари (12)3020
©
Ето какво написа една българска майка днес в социалната мрежа Фейсбук: "Мили майки, получих молба да споделя с вас този призив от група майки. Ето какво ми пишат. Преди няколко дни една майка сподели, че е била помолена нейното дете да не ходи на тържеството за 8 март днес, не знаело стихчета, песнички, не говорело. Днес още две мами също са били помолени от градината да си вземат децата по-рано, преди тържеството за 8 март, защото не говорят. Не искам да си представя дори как се чувстват тези майки и деца! И се питам за кого са тези осмомартенски тържества, ако има дори една майка, която плаче, защото от детската градина не искат тя и детето й да е част от тях?

Бих искала да ви помоля да споделите във вашия блог и да призовете всички майки днес, които могат, да отидат на тържествата в яслите, градините и училищата в България. Днес е ден, който е празник, но и всъщност ден на борба за равнопоставеност. Празненствата в градините са за всички деца, независимо дали могат да говорят, пеят, танцуват или само ще седят и гледат. Важното е да са заедно с другите, важното е всички педагози да осъзнаят, че тържествата са, за да научим децата да бъдат заедно, а не просто да се представят перфектно научени стихчета. Никога преди не съм писала с такава молба, но се чувствам ужасно безсилна, а бих искала да помогна на тези майки, които плачат днес".



Още по темата: общо новини по темата: 72
11.03.2024 »
09.03.2024 »
08.03.2024 »
08.03.2024 »
08.03.2024 »
08.03.2024 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стимулирайте децата, вместо да им създавате и набивате коплекси за малоценност.Всяко едно дете, всеки един човек е уникален по своему.. Вие скъпи учители и педагози, вместо да изолирате и пренебрегвате,така наречените проблемни деца,променете подхода си към тях. Не ги превръщайте в черупки, децата са като пластелин в ръцете ви
0
 
 
Никой не може да бъде сигурен какви са обстоятелствата. Докато има родители, които смятат, че пред телевизора и таблета- децата им се ограмотяват дори и да не могат да говорят на собствения си език е възможно да има и подобни случки- майката не е майка само на 8 март, а и във времето, в което трябва да го научи да говори и да развие паметта му!
+1
 
 
Защо анонимно? Назовете ги по имена- детската градина, "педагози"! Нека се инициира проверка по този сигнал от инспектората, от закрила на детето. Спрете да говорите "под сурдинка". Крещете за проблемите с децата ви!
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 09.03.2018 г.
+2
 
 
Не мога да повярвам, че имам педагог, които ще иска подобно нещо. По-добре никакъв празник, отколкото дори и едно детенце да е изолирано и изгонено.
+3
 
 
Децата са с различни дарби, насоченост и специфични потребности. Едно дете,за да е асоциално, некомуникативно и затворено не е по вина на педагога. Причините могат да са много разнородни. Но това не дава право на учителката да лишава детето от изява .... Има хиляди невербални начини то да бъде включено в празника посветен на мама. Не оправдавам тази крайност и педагогическа некомпетентност. Ако не знаят как да се справят с едно по-трудно дете да се обърнат към специалисти в тази област.
+1
 
 
Всички видяхме колко бой изядоха някои деца в една детска градина, заради подготовката за празника на мама. Как после да не присъстваш със свито сърце на подобно тържество. Госпожите от статията моментално да напуснат и повече да не се занимават с деца.
+4
 
 
Къде е това безобразие, кажете, аз немога да повярвам!
+4
 
 
Не е правилно. Всяко дете трябва да присъства на празник. Участието е колкото може. Няма такава молба.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: