Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Писаха "Отличен" на УМБАЛ "Св. Марина"
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 12.03.2018Коментари (1)2859
©
Със заповед №РД-17-8/25.01.2018г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на основание чл. 89 от Закона за лечебните заведения и Наредба №18 от 2005 г. за критериите, показателите и методиката за акредитация на лечебните заведения, и решение на Акредитационния съвет (протокол №10/12.12.2017г.), УМБАЛ "Св. Марина" - Варна получи акредитационна оценка "отлична" за цялостна медицинска дейност за срок от пет години.

Отличната оценка дава възможност на Университетската болница "Св. Марина“ във Варна да извършва практическо обучение на студенти по професионалните направления "Медицина“, "Дентална медицина“, "Фармация“, "Здравни грижи“ и "Обществено здраве“, както и да провежда следдипломно обучение на магистър-лекари за придобиване на специалностите: Анестезиология и интензивно лечение, Вирусология, Вътрешни болести, Гастроентерология, Гръдна хирургия, Детска гастроентерология, Детска ендокринология и болести на обмяната, Детска кардиология, Детска клинична хематология и онкология, Детска неврология, Детска пневмология и фтизиатрия, Детска ревматология, Детска хирургия, Ендокринология и болести на обмяната, Инфекциозни болести, Кардиология, Кардиохирургия, Клинична имунология, Лабораторна имунология, Клинична лаборатория, Клинична хематология, Кожни и венерически болести, Лицево-челюстна хирургия, Медицинска генетика, Медицинска онкология, Микробиология, Неврохирургия, Нервни болести, Нефрология, Нуклеарна медицина, Образна диагностика, Обща и клинична патология, Педиатрия, Пневмология и фтизиатрия, Психиатрия, Ревматология, Съдебна медицина, Съдова хирургия, Урология, Ушно-носни гърлени болести, Физикална и рехабилитационна медицина, Хирургия, Ортопедия и травматология, Детска психиатрия, Съдебна психиатрия и Професионални болести. Отлична оценка получи болницата и за следдипломното обучение на магистър-лекари по Дентална медицина за придобиване на специалност "Орална хирургия“, на магистър – фармацевти за придобиване на специалност "Клинична химия“, за следдипломното обучение за придобиване на специалност "Клинична химия“ за висши немедицински специалисти по химия, биохимия и биология, "Клинична психология“ за завършили специалисти по психология и "Лабораторна имунология“ за биолози, биохимици, молекулярни биолози и биотехнолози, както и за следдипломното обучение на лица с професионална квалификация по медицинска професия от професионално направление "Здравни грижи“ за придобиване на специалност Анестезиология и интензивни грижи за медицински сестри и акушерки.

Това е заслужена оценка за ръководството на УМБАЛ "Св. Марина“ и за ежедневните усилия и професионализъм на лекарите и медицинските специалисти от най-голямата и високотехнологична болница в Източна България и ще доведе до устойчиво развитие на лечебното заведение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво за спечеленото отличие. Нека всички болници последват примера на "Света Марина" и си заслужат такива отличия, за добре свършената работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: