Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Планират обединяването на жп гарата и автогарата във Варна
Автор: Пламена Николова 13:18 / 12.03.2018Коментари (9)14030
© Varna24.bg
В близките няколко години автогарата и жп гарата във Варна могат да бъдат обединени на ново място, а старата жп гара превърната в музей и арт пространство. Идеята сподели за Varna24.bg главният архитект на Варна Виктор Бузев.

"Новата автогара е изключително необходим обект, належащо е да се търси място и този проект е свързан с още по-големи инфраструктурни проекти като втория Аспарухов мост и уширението на бул. "Девня“. Това е малко по-далеч във времето, но има нужда, тъй като сградата на автогарата е върху частен имот и ако се появи инвеститор, който иска да реализира инвестиционен проект не е сигурно, че функцията ще е именно такава.
Проучваме възможността за един имот, където Общината има собственост, на мястото на обръщачите на автобусите на гарата в началото на бул. "Девня“. Там площите не са големи и дори да се случи нещо ще е временно.
Идеята е да бъдат обединени жп гара и автогара. Това е във връзка със създаването на интермодален терминал във Варна. Това е комбиниране на различните видове транспорт на едно място. Добре е да може да се осигури толкова голямо място, че да се изгради и салон на нова жп гара. Съществуващата гара може да се превърне в музей на БДЖ, гарата ни е първата в България и може да бъде място за културни събития. Освен музейната част може да се оформи кътче, където тържествено да се посреща Ориент експрес. Локацията и до пристанище Варна-Изток предполага един хубав развлекателен комплекс.“, коментира арх. Бузев.

Какво още каза главният архитект на Варна вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.03.2018 г.
0
 
 
Чудесна е идеята на архитекта, но аз имам предизвикателство към него. Много ще се радвам, ако най-после се измисли нещо за тия коли, които са навсякъде, грозят, пречат, хората не могат да се движат нормално по тротоарите, а децата буквално няма къде да играят. Ще е хубаво, ако към всеки блок се направи например - кръгла спирала, по която се подреждат колите, говоря за старите блокове, които нямат подземни гаражи. Разбира се и други варианти може и то най-вече в междублоковите пространства. Санират се блокове, раширяват се улици, ами нека и тези коли да ги подредим, градът ще светне, родителите ще са по-спокойни , когато си пускат децата да играят, нека се оправят тия тротоари, а не колите да разкалват зелените площи. Наистина е много подтискаща гледка, безобразно е когато се движиш с детска количка, която няма къде да буташ спокойно, освен ако не си в някой парк.Липсват места и за паркове. Живеейки в кв.Левски , липсва парк за разходки, каране на колелета, простор за игра.Има един изоставен стадион, не искам и да мисля какво ще му се случи, но е крайно време да се направи нещо и за хората.Мислим само за колите, заради тях забравихме самите нас-хората.
0
 
 
Крайно време е да се обнови а щом трябва и да се премести автогарата.Много е демоде на фона на Гранд Мол Варна.А тротоара и подлеза до автогарата са за хора с платени застраховка живот!
0
 
 
Дано се случи. В повечето градове в България автогарата е на един хвърлей от ЖП Гарата. Кой кретен го е измислил да е там, където е в момента Автогарата, идея си нямам. За чужбина, няма да коментирам, всичко си е на едно място, компактно, културно, бързо.
+1
 
 
Идеята е чудесна, дано се случи в този ми живот!
+1
 
 
Идеята за комбинирането на два вида транспорт е добра, особено за туристите през лятото. Но от идея до реализация... в БГ обикновено има доста дълъг и трънлив път... Дано да стане по-скоро!
+1
 
 
Не е в правомощията на червения боклук да прави подобни изказвания. ЖП гарата е архитектурен паметник и е собственост на друга институция. Еййй много мръсно човече, дай му да застроява само.
+3
 
 
Обединяването може доста да улесни придвижването, особено ако трябва да сменяш видове транспорт. Ама ще отнеме много време докато се реализира, ако изобщо се случи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: