Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майки от Варна: Учителите ни заслужават не само цвете и подарък, а и пиедестал
Автор: Пламена Николова 08:49 / 22.03.2018Коментари (8)11718
© Varna24.bg
Както Varna24.bg съобщи варненски родители се обединиха в петиция против становище на Община Варна, с което се забранява на учителите да получават дребни подаръчета.

След публикацията ни от Община Варна обясниха, че екип на Дирекция "Образование и младежки дейности“ е провел срещи с всички директори на детски градини и училища, както и с представителите на обществените съвети към тях.

В резултат на разговорите, е изпратено ново писмо  до директорите на детски и учебни заведения, в което се препоръчва подобно на всички организации от публичния сектор, да се регламентира и включи в Етичния кодекс на съответното заведение, вида и размера на подаръците, които служителите е допустимо да приемат по повод честването на празници. Подчертано е, че е задължително  да се спазва принципа на доброволност по  отношение на родителите а настоящите препоръки имат за цел да запазят авторитета на всички заинтересовани страни.

Група майки, инициирали подписката обаче, се свързаха с репортер на Varna24.bg, за да споделят какво именно ги притеснява. 

"Аз като родител искам моето дете да уважава своя учител", казва Славка Ненова-Василева. 

"Смятам, че събирането на дребни суми за подаръци дори облекчава бюджета на родители, вместо да купуват индивидуални подаръци и цветя. Децата се вълнуват и са щастливи, когато поднасят цвете", смята Анелия Николова.

"Учителите са с децата ни по-дълго от нас самите. Те ги учат да четат и пишат, учат ги на всичко. Унизително е да се забрани на учител да получи цвете и подарък", допълва Лилия Парникоза.

"Увериха ме, че тази забрана, която е спусната със становището от 2 февруари, е отменена. Аз обаче попитах в едно училище и се оказа, че никой не е чувал за ново становище, с което се отменя забраната на учителите да получават подаръци", каза Ирина Стоянова.

Ваня Ангелова пък е на мнение, че е добре в класните стаи да бъдат върнати порядките от социалистическо време, а учителят да бъде издигнат на пиедестал.

"Свършиха ли другите проблеми за решаване в образованието, та стигнахме до там да забраняваме на учителите да получават цветя?", пита тя.

Повече вижте във видеото!

Varna24.bg ще потърси и гледната точка на Община Варна за мотивите, довели до становището, както и информация дали е категорично отменена препоръката, предизвикала толкова емоции. 




Още по темата: общо новини по темата: 3
22.03.2018 »
20.03.2018 »
20.03.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.03.2018 г.
0
 
 
Отнеха достойнството на българския учител и повече не са нужни букети!
0
 
 
Много зависи от учителя и финансовата възможност на ученика и семейството му . Никой няма право да задължава дадено дете да дава пари ако то НЕ ЖЕЛАЕ и не може да даде!
Aнонимен
на 22.03.2018 г.
+1
 
 
Ето ги най-големите гъзоблизки от всички майки-гъзоблизки на територията на гр.Варна.За тях само така могат да изпъкнат и да забележат тях и смотаните им деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: