Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отчет за 2017 година на Окръжен съд - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:20 / 23.03.2018Коментари (0)2668
©
Днес се проведе Годишното събрание на Окръжен съд – Варна, на което бяха представени акцентите от годишния доклад на съдебната институция за изминалата 2017 г. Събирането беше уважено от Лозан Панов, председател на ВКС, Атанаска Дишева и Красимир Шекерджиев от Висшия съдебен съвет.

Традиционно присъстваха и административният ръководител на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян и заместник – председателите на съдебната институция, ръководителят на Окръжна прокуратура Владимир Чавдаров, както и административният ръководител на Районен съд Варна Ерна Якова.

Според събраните статистически данни се отчита увеличение на постъпилите и разгледани дела през 2017г. спрямо 2016г. и  по-нисък брой спрямо 2015г. Независимо от това се запазва тенденцията за спокойна и ритмична работа на съдиите. По отношение на свършените дела тенденцията е за намаляване процента на свършените дела. Спрямо 2016г. спадът е с пет процента, а спрямо 2015г. -  седем.

По отношение на срочността на правораздавателната дейност – делата приключили в 3-месечен срок през 2017г. са 81%.

Процентът на решените в едномесечен срок дела се запазва стабилен за тригодишния период, като през миналата година е 98%. Високият процент  е показател за бързината на правораздаване във ОС-Варна, като положителното е, че не се повлиява от кадровата динамика.

По отношение на качеството на съдебните актове през анализирания период  процентното съотношение  на потвърдените решения спрямо върнатите от обжалване се е запазило, както се е запазило и процентното съотношение на отменените спрямо върнатите от обжалване съдебни актове. Запазено е и процентното съотношение на изменените спрямо върнатите от обжалване актове.

На годишното събрание на Окръжен съд – Варна административният ръководител Марин Маринов отчете всички дейности и проекти, по които институцията е работила през изминалата година – инициативи целящи да повишат правната култура и информираността на младите хода.

Гостите от Висшият съдебен съвет поздравиха колегите си от Окръжен съд – Варна за добрите резултати и им пожелаха и в бъдеще да продължат да бъдат съд за пример. Всички те изразиха подкрепа на юридическата общност в града в усилията им за намиране на решение за нова съдебна палата в града, проблем, който стои от десетилетия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: