Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Управители на фирми се разминаха леко в съда, а изложиха живота на служителите си на опасност
Автор: Екип Varna24.bg 16:19 / 26.03.2018Коментари (1)2082
©
Днес състав на Разградския районен съд освободи от наказателна отговорност управителя на "Иновативни технологии“ ООД в Търговище Григор Г. и управителя на "Д и Д Снежана Дамянова“ ЕООД в Разград Тихомир Х. Те са били предадени на съд с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Разград с предложение за освобождаването им от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Съдът ги призна за виновни за извършване на престъпление по член 136, ал. 1 от НК, освободи ги от наказателна отговорност, като им наложи глоби по 2000 лева за всеки от тях.

На 3 август 2016 г. от базата на "Иновативни технологии“ ООД на служебен  автомобил бил натоварен контейнер за пренос на природен газ. Многоелементният газов контейнер бил произведен от фирмата на Григор Г. с финансиране по програма на министерство. Като купувач на съоръжението се явила фирмата на Тихомир Х., който закупил по силата на договор два транспортируеми съда под налягане за превоз на метан. Пак по договор съдовете трябвало да отговарят на европейските стандарти и директиви за този тип съоръжения под налягане. Те обаче не били сертифицирани.

На шофьора на товарния автомобил Тихомир Х. наредил съоръжението да бъде транспортирано до базата на метанстанцията в село Пороище. Там двамата управители решили да започнат пробно запълване с природен газ, въпреки че не са имали одобрение и разрешение да го пуснат в експлоатация, тъй като не е било сертифицирано.

По време на пробното пълнене един от тубусите на съоръжението буквално излетяло като торпедо, преминало през кабината на камиона и я разрушило.С мощна реактивна сила тубусът преминал и през сградата на метанстанцията и долепения до нея трафопост, оставяйки пробойни. След прелитане над пътя село Поройно – Разград той се забил в насип с каменно брашно на територията на близката кариера. Тежката производствена авария създала непосредствена опасност за живота и здравето на работещите в обекта, както и на всички, които са се намирали в или в близост до работните помещения и площадки.

Двамата управители не са изпълнили задълженията си да създадат организация, като са нарушили нормативните разпоредби на Закона за безопасни условия на труд и правилата за охрана на труда. 

Решението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Цяло чудо е, че няма жертви! Тези хубостници защо не са в затвора? Пардон - забравих, че в БГ почти никой виновен не влиза там... :(
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: