Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте какви са ги вършили арестуваните данъчни служители
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 29.03.2018Коментари (1)2362
© bTV
Разследването срещу 11-те служители на НАП е тръгнало от данни за изтичането на информация от междуведомствения център за противодействие на контрабандата. Тя гласяла, че данъчните служители предупреждавали търговци за предстоящи проверки. Това обясни в сутрешния блок на bTV Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура, по повод разследването на 11 данъчни служители.

"Ние работим по този случай от октомври месец. Такива схеми съществуват не само в НАП, но и в други държавни служби“, каза Гешев. По думите му, става въпрос за инспектори, включително ръководители на екипи и ръководител сектор. При констатирани нарушения или фиктивни нарушения те са "мотивирали“ търговците да плащат съответни суми, за да не бъдат санкционирани. "Получавали са между 500 и 5000 лв. Може да ви звучи, че са малко, но тези суми са получавани редовно. От октомври месец“, каза Гешев и добави, че у разследваните са намерени над 300 000 лв.

Той посочи кое е нередното в цялата ситуация. "Ако има нарушения, парите не влизат в държавата. Когато са изнудвани търговци, вместо държавата да подпомага дребния бизнес, държавата го унищожава“, коментира прокурорът.

Той обясни и как са били получавани рушветите: "Не бих казал, че са пари в колет. Има различен начин за получаване на сумите. Един от начините е, че когато се извършва проверка, данъчните извършват контролна покупка. В част от случаите при покупката, освен касовия бон и покупката, на данъчния служител е поставяна в плик уговорената сума“.  

Гешев посочи, че от разследваните най-високо в йерархията стои ръководител сектор "Оперативни проверки“. "Въпреки че е на средно ниво, е на доста висока длъжност“, каза тя. Разследващите работят и по разкриване на нарушения и на по-високи нива, но за момента няма такива данни.   "По-голямата час от тези пари са с източник корупционни действия“, категоричен беше Гешев. Той определи действията на данъчните като "щавене“ и "изнудване“. "Това е тъжно“, заключи той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.03.2018 г.
+1
 
 
ЦИТАТ: Гешев посочи, че от разследваните най-високо в йерархията стои ръководител сектор "Оперативни проверки". "Въпреки че е на средно ниво, е на доста висока длъжност", каза тя. КРАЙ НА ЦИТАТА. Каза ТЯ? Джендър?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: