Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нови групи студенти от ИУ – Варна посетиха съдебни заседания
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 29.03.2018Коментари (0)1790
©
В дните от 14 до 28 март нови групи студенти първи курс от Икономически университет – Варна, специалност "Финанси“, посетиха съдебни заседания в Административен съд – Варна. Те присъстваха на административни дела, разглеждани от съдия Марияна Ширванян и образувани по жалби на граждани срещу административни актове на органите на КАТ и на данъчни дела. По покана на магистрата в обсъждането на делата със студентите участваха и гл. юрисконсулт на ОДМВР –  инспектор Георги Георгиев, прокурор – Александър Атанасов, Юра Минчева - адвокат по данъчни дела, Велин Добрев и Веселина Иванова - юрисконсулти от дирекция ОДОП при ЦУ на НАП – Варна.

Студентите споделиха свой личен опит като водачи на МПС и коментираха с инспектор Георгиев Георгиев реални казуси от пътната обстановка.  Безопасното управление на леки автомобили - как да шофират така, че да спазват правилника за движение по пътищата с цел максимална безопасност за всички участници в пътния поток? Каква е ролята на съдията и правомощията му при решаване на дела по ЗУТ и по ДОПК? Каква е ролята на прокуратурата в административния процес? Видовете актове, издавани от НАП и органите, които са упълномощени по закон за издаването им. Видовете данъци, закони, в които те са установени; деклариране на задължение и ревизионно производство; връзката между националното законодателство, европейското право и прякото му приложение в правоотношенията в България, бяха темите, предмет на разясняване и обсъждане със студентите.

Посещението на студенти от икономически специалности на заседания на административни дела, провежданите след това съвместни срещи и обсъждания с участието на магистрати от Административен съд – Варна и представители на различните правни професии, които са част от един съдебен процес, помагат на младите хора да опознаят реалния процес на правораздаване и да се убедят, че административното правораздаване защитава интересите на гражданите и се отличава с бързина, ефективност и качество.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: