Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хуманоиден робот откри семинара на Фондация "Българска памет“ край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 04.04.2018Коментари (0)1729
И тази година семинарът във Варна събра близо 200 деца от българската диаспора. Хуманоидният робот Нао откри официалното събитие със специално обръщение към всички участници и официални гости. Сред тях бяха председателят на Фондация "Българска памет“ д-р Милен Врабевски, зам.-министърът на Бълграското европредседателство г-жа Моника Панайотова, както и г-н Богдан Мирчев, представител на фондация "Ханс Зайдел“ за България.

"За 11-та поредна година Фондация "Българска памет“ демонстрира устойчиво развитие на европейската интеграция и общото ни бъдеще, което чрез нашия XXII Пролетен семинар придобива релни измерения. Тази година форумът ще помогне на участниците от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, Западните Родопи и района на Тервел да развият дигиталните си умения и познания, за да бъдат успешни, конкурентоспособни и реализирани личности, които ще бъдат двигателите на прогреса в Европа. Те са нашите експерти на бъдещето и за нас е важно те да бъдат бъдат успешни!“, сподели д-р Врабевски по време на семинара.

Tази година семинарът ще се проведе между 2 и 6 април под мотото: "Дигиталните компетенци: ключ към професиите на бъдещето“ с подкрепата на Община Варна и фондация "Ханс Зайдел“ . Форумът ще предложи впечатляваща програма програма с  3 робота – Sanbot, Nao и Telepresence и гост лектори, които са доказани специалисти, предприемачи и творци в сферата на дигиталните технологии и роботиката.

Очертават се 4 вълнуващи дни за 200-те участници от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, от Западните Родопи и района на Тервел, които освен всички други знания, ще се научат да строят и роботи.

Фондация "Българска памет“ е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: