Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жители на варненско село искат оставката на Портних заради бездействие
Автор: Пламена Николова 11:03 / 04.04.2018Коментари (7)4620
© Varna24.bg
Жителите на варненското село Константиново изпратиха ново гневно писмо до кмета на Варна Иван Портних, в което го обвиняват в бездействие по отношение решаване проблема с инфраструктурата в селото. Те настояват дори за оставка на варненския градоначалник.

Varna24.bg публикува писмото без редакторска намеса:

"Писмо до г-н Иван Портних – кмет на Община Варна относно отказа му да откликне на потребността от изграждане на улична инфраструктура и мръсна канализация в с. Константиново - общ. Варна от Инициативен комитет жители на село Константиново, общ. Варна.

Относно: Нежеланието ни повече да живеем по подобен недостоен начин. 

Г-н Портних, след всички входирани в общината молби и писма останали без отговор за изграждане на мръсна канализация и ремонтиране и асфалтиране на улиците на село Константиново, се обръщаме отново към Вас, сега от позицията на упълномощен орган избран и излъчен от жителите на селото ни.

Нееднократно, ние, жителите и кметът на селото Константиново, сме Ви запознавали с проблемите ни – липса на мръсна канализация, неасфалтирани улици и неукрепени дерта. Близо две хиляди души етнически българи, сме поставени в унизителното положение да Ви молим, за нещо, което трябва да изпълните и ни осигурите по закон – право на нормален достъп до домовете ни. Не Ви молим за отпускане на социални помощи за безработица, (цялото трудоспособно население тук работи и с данъците изплаща заплатата Ви), а за това да ни осигурите елементарни условия за нормален живот - достъп до къщите ни и канализация. Ако сте забравил, Ви припомняме, че като Ваши избиратели и работодатели, като граждани на република България и жители на село в териториалната компетентност на община Варна, имаме не само правото да Ви молим, но и да изискваме да ни осигурите тези условия. Ако не можете или не желаете да го сторите, Ви призоваваме да подадете оставка и освободите поста си, за избор на по-достоен кандидат. Ние загубихме търпение да се борим с бюрокрацията Ви и ни омръзнаха празните Ви обещания - преди изборите и след наводнението; такива, направени в лични срещи с нас и в отговори на наши писма и публикации в медиите. Припомняме Ви главното от тях: "ще направим", а не "направихме". Ето края само на последния Ви отговор до медиите, който гласи: "До момента в Община Варна не е получен отговор от комисията - нито отказ, нито потвърждение за отпускане на исканите средства." Тези средства, твърдите, са поискани преди две години! Още двадесет (или двеста), ли трябва да почакаме, за да започне да се прави нещо за селото ни? Ще припомним и последния отговор, който дадохте на питане на наш жител преди повече от година: "За щетите - чакаме решение на комисията, надявам се да е скоро, ако не - ще го направим с бюджета на общината. Здрава и щастлива 2017-та!"

Не Ви ли се струва, че на този фон, г-н Портних, алюзията която внушавате с думите на Левски от снимката на профила си във ФБ: "Дела са нужни, а не думи", изглежда съвсем... нелепо, (да не използваме друга дума,) пред вид всички празни обещания, които дадохте?

От много години в селото ни няма положени и 100 метра асфалт. Майките ни, отиващи да продават на пазара, за да донадят някой лев към мизерните си пенсии, децата ни и ние, които с отчисленията от нашите заплати, плащаме вашата, вървим с километри по разбити и кални улици, за да стигнем до спирката на междуградския или училищен автобус. Жените ни и майките на българчетата – същите онези наши деца – децата на намалящият ни етнос, трошат бебешките колички по разбитите, кални и изровени от пороя улици. Трошим леките коли, нервите и парите си (, останали след облагането им с данъци за Вашите заплати!)... И се питаме защо? За да Ви осигуряваме комфорт и обезпечаваме само кметското Ви възнаграждение, ли?!

И тук не става въпрос дори за някоя обезлюдена високопланинска махала, а за селище с 2000 души българи, отстоящо едва на петнадесет километра от Варна, с тенденции за превръщането му в квартал, според някои туристически и агенции за недвижими имоти! Две години след наводнението, селото ни изглежда по същия начин, както тогава - изровени и останали без асфалт улици, неремонтирани мостове и хора, за пореден път излъгани от управниците си... От Вас, господин Портних!

Омръзна ни от лъжи и популизъм! Наслушахме им се от устата Ви преди избора Ви за кмет, след наводнението и до сега! Омръзна ни от цялото безхаберие и дебелоочие на местната власт - сляпа и глуха за проблемите ни! Може във Вашите очи да сме селяни, (калпав материал или дебили, според някои от колегите Ви политици), но освен това сме и българи, все още живи, и живеещи тук, в България, със същите (, а вероятно, и много по-елементарни) нужди от Вашите и тези на семейството Ви... Но по примера на лидера си от Мизия, и Вие не направихте за нас нещо повече от безплатен PR на гърба на страданието ни... За което, като избиратели и народ, освен Бог, ви осъждаме и ние! 

Приканваме Ви да проявите доблест (, ако е възможно), подадете оставка и освободите мястото си за избор на по-достоен кандидат.

Инициативен комитет – с. Константиново".



Още по темата: общо новини по темата: 13
17.11.2019 »
13.08.2019 »
14.01.2019 »
27.12.2018 »
03.08.2018 »
03.08.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.04.2018 г.
0
 
 
Има и едно сметище в гората над Константиново,до гробищата ,знам това,два пъти съм ходил там !Така смърди ,че не се трае !
0
 
 
В града няма оправени улици,вие за село говорите рџ?‚,това виц ли е
0
 
 
"Драги съселяни" както би се изразил покойният Георги Русев,от вашето село не може да се краде,така че......не чакайте нищо!Ако...по някаква случайност се реализира проектът за 3-мост, може и да ви оправят инфраструктурата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: