Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За първи път във Варна "Master of Art" - фестивал за документални филми за изкуство
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 10.04.2018Коментари (0)3049
©
Master of Art 2018 -  Варна, Фестивал за документални филми за изкуство, ще се проведе от 12 до 30 във Фестивален и конгресен център - Варна.

Официалното откриване на фестивала ще е с филма "ДА ТАНЦУВАШ БЕТОВЕН".

Пътешествие, проследяващо подготовката и усилната работа на балетистите и музикантите за уникален спектакъл в Токио, който Бежар прави по Деветата симфония на Бетховен. В спектакъла участват Балетът на Бежар, Токийският балет и Израелската филхармония. Прекрасна комбинация от танцови движения и различни чувства в четирите части на симфонията с абсолютна елегантност и сила.

Майсторско представяне на музика и танц, смайващо потапяне и уникален поглед към създаването на балет по Деветата симфония на Бетховен от "Бежар Бале Лозана“. Танците по музиката на Бетховен ни разказват историята на произведението, предизвикателствата в тази мултикултурна постановка, репетициите с методичната и упорита работа на танцьорите, многопластовата сложност и вълнението от сътрудничеството между Балета на Бежар, Токийския балет и Израелската филхармония с диригент Зубин Мета в стремежа им да постигнат възхитителния резултат на едно от най-успешните и въздействащи събития в балета през XXIв  

Между 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна ще бъдат представени 77 заглавия от цял свят, 10 от които са български, обединени във Master of Art Film Festival, посветен на големите имена в световното изкуство и култура. Фестивалът се провежда за трета поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа. Създател на фестивала е журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни.

Сред тях са филми за творци като:
Бярке Ингелс, Кент Нагано, Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан Дьо Сент-Екзюпери, Жан Нувел, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Мстислав Ростропович, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Оскар Кокошка, Етгар Керет, Кент Нагано, Иван Андонов, Петър Попйорданов-Чочо, Рем Колхаас, Аугуст Стринберг, Начо Дуато, Роберт Ван Хюлик, Антонио Сеги и много други.

Сред филмите във фестивала има носители на награда за най-добър документален филм на фестивала в Кан – "Лица, места" (2017), номинираният за Оскар за Най-добър документален филм 2017 – "Животът като анимация" (2016), и други филми, селектирани по най-престижните кино фестивали като Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и др.

Целта на фестивала е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции, създадени по света през последните години. Така фестивалът се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери. Тазгодишното издание има още две нови категории: "Изкуство за деца" и "Кулинарно изкуство".

За първи път фестивалът ще се провежда едновременно в три града - София, Пловдив и Варна.

Цени на билети:
8 лв. редовен билет,
6 лв. за пенсионери, учащи и хора в неравностойно положение

MASTER PАSS - поименен билет на цени от 32 лв. и 24 лв. за ученици и пенсионери за всички прожекции във фестивалната програма
Местата на притежаващите MASTER PASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 20 минути преди избраната прожекция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: