Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината дава 1,8 млн.лв. за поддръжката на билетната система във Варна
Автор: Пламена Николова 09:39 / 11.04.2018Коментари (5)4715
©
Община Варна ще плати 1 800 000 лв. без ДДС за извънгаранционната поддръжка на новата билетна система във Варна, научи Varna24.bg.

Изпълнителят на поддръжката се търси с обявена обществена поръчка. Тя е за "Извънгаранционна поддръжка, включваща техническо обслужване и системно администриране на Автоматизираната билетна система на Община Варна, доставена по проект "Интегриран градски транспорт на Варна“, както и услуги по актуализация и допълнителни консултантски услуги за обезпечаване на работата на Автоматизираната билетна система посредством предоставяне на специализиран оперативно-технически персонал и допълнителна доставка на компоненти на Автоматизираната билетна система при необходимост".

Изградената автоматизирана билетна система представлява хардуерни компоненти, които са в неразривна цялост със софтуера, обуславящи единното техническо функциониране на билетна система. Доколкото автоматизираната билетна система в хардуерно отношение, се състои от множество крайни устройства комуникиращи помежду си на база единен софтуер, както и към софтуерно обезпечения контролен център, то не би могло тези устройства да бъдат доставени, адекватно програмирани и настроени от трети лица, различни от първоначалния доставчик на автоматизираната билетна система.

Също така приложният софтуер на контролния център е разработен по такъв начин, че да може да комуникира с приложния софтуер на отделните устройства, които да са съвместими с компютърния контролен център, а такива устройства биха могли да се доставят и настроят единствено от притежателя на авторските права върху компютърните програми, предоставяща съответното софтуерно обезпечаване на дейността на центъра и на устройствата.

Евентуалната доставка на отделните видове устройства от трети лица, би нарушила възможността на Община Варна да ползва гаранционно обслужване на инсталирания приложен софтуер и би довело до отпадане на гаранцията, се посочва в документацията по поръчката.

За отделните устройства и начинът на тяхната работа в пределите на автоматизираната билетна система е създаден специализиран приложен софтуер, който е съвместим на всички нива на работа на системата, при съобразяване на многослойната й архитектура.

С настоящата поръчка се дава възможност за придобиване на допълнителни хардуерни компоненти, като машини за продажба на билети (вендинг машини) на борда на превозните средства, машини за продажба на билети по BRT спирките и стратегическите места; валидиращи устройства; бордови компютъра на борда на превозните средства и портативни ръчни устройства за инспектори по контрол, съответно и други елементи и компоненти, които да могат незабавно и безпроблемно да се включат към допълнителни точки на изградената автоматизирана билетна система или да заменят унищожени и повредени такива, които не са предмет на гаранционно обслужване и/или застраховка на оборудването.

Община Варна не разполага със специфичните познания и права за разработването на устройствата и тяхното настройване за работа към автоматизираната билетна система.

Съдружникът в консорциума–"БАЛИСТИК СЕЛ“ ЕООД, който притежава авторските права, както и право на индустриална собственост (ноу –хау, производствен опит), единствено има право да програмира подлежащите на допълнителна доставка устройства, със специализиран софтуер на АБС.

Припомняме, че до този момент новата билетна система е пусната експериментално само по линия 10 във Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 509
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/85 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво се чудите, на заспал народ всичко ще пробутат, а вие продължавайте да сте недоволни само тук.
0
 
 
Оставка и затвор - община позор - с мафия отбор - си имат прокурор!
Aнонимен
на 11.04.2018 г.
+1
 
 
Олигофрени! Тickey работи БЕЗ ПАРИ и в момента, ама трябва да "усвоявате"...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: