Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският окръжен съд отваря врати за гости днес
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 16.04.2018Коментари (0)1927
© Varna24.bg
Днес,  16-ти април Деня на Търновската конституция и празник на юриста, е обявен за Ден на отворените врати във Варненски окръжен съд и Варненска окръжна прокуратура, инициатива, която се провежда традиционно всяка година. По този повод за пореден път съдии и прокурори ще се срещнат с млади хора – ученици и студенти в сградата на ВОС.

Подробна програма може да намерите в прикачения файл, като официалната част е предвидена за 10:30ч. във фоайето на ет. 2 в сградата на ВОС (пл. Независимост 2).

Наши гости ще бъдат студенти от специалност "Съдебна администрация“ от Икономически университет – Варна. През цялата учебна година, ВОС е партньор на висшето учебно заведение, с което заедно реализират образователния проект "Младите и правосъдието“. В рамките на този проект двете институции успешно доказаха, че съчетаването на академичното образование и юридическата практика могат да повишат правната култура на бъдещите икономисти, а получените знания да им бъдат полезни, както в професионалната, така и в житейската реализация. 

В  Деня на отворените врати ще се проведе симулиран граждански процес с ученици от 10 клас от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" с участието на съдиите Диана Стоянова и Ивелина Владова. Магистрати от Окръжен съд – Варна вече се срещаха с деца от това училище в техни часове в рамките на националната образователна програма на ВСС "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, в която гимназията е партньор на съда. Сега предстои и четвърта група тийнейджъри да влязат за първи път в съдебна зала и да се запознаят отблизо с работата на съда.

По-късно през деня ще гостуват и ученици от 9 клас от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"- Варна, които ще проведат ролева игра на тема "Съд за Антигона“ - открит урок по предметите БЕЛ и Психология, след която ще участват в дискусия с магистрати от ВОС и ВОП на тема "Съдeбната власт в миналото и днес“. Посещението на ПГСД "Н. Хайтов“ е част от образователния проект "Час по правосъдие“, реализиран съвместно от Окръжен съд, Районен съд и Регионалното управление по образованието – Варна.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: