Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
≈ксперт от ¬арна: —месват маркови питиета с алкохол-менте по заведени€та
»зточник: Varna24.bg 14:45 / 17.04.2018 ќтпечатай »зпрати
©
Ћетните месеци, които предсто€т, са времето, когато са най-честите отрав€ни€ с алкохол и наркотици, тъй като масово младите хора тръгват по заведени€, където обаче често в марковите питиета се добав€ евтин фалшив алкохол. “ова сподели за Varna24.bg началникът на  линиката по токсикологи€ във ¬арна доц. —нежана «латева.

"ѕод фалшив алкохол тр€бва да се разбира такъв, в който има не само етилов, а и метилов алкохол. ћетилови€ алкохол е евтин и затова често с него се разреждат водка и уиски в заведени€та. ¬ марковите питиета и добрата домашна раки€ н€ма метанол, който е опасен.

«а съжаление клиентът в дадено заведение не може да разбере, че му се сервира опасна комбинаци€ и питието му е гарнирано с опасен примес. Ќа вкус, цв€т и мирис сервирани€ алкохол не дава индикаци€ за наличието на нещо опасно в него.

Ќ€колко часа след консумаци€та на алкохол-менте обаче се стига до гадене, повръщане и коремни болки. јко количеството на алкохола-менте, което е погълнато, е повече, то в най-добри€ случай се стига до ослеп€ване, а в повечето случаи и до фатален изходУ, об€сни доц. «латева.

“€ е категорична, че алкохолът по сво€та същност е отрова за клетките и неговата употреба може да бъде пагубна за един млад организъм.

 ато пример т€ даде случай с 20-годишен младеж, настанен преди дни в клиниката с алкохолно†отрав€не. —лед взетите проби станало €сно, че момчето не е консумирало алкохол-менте или наркотици, а просто организмът му не е понесъл употребата на напълно нормален алкохол и се е стигнало да кардиологични†проблеми.

«атова доц. «лавета предупреди младите хора да внимават с употребата на алкохол, който според не€ е също наркотично съединение и да се въздържат от употребата му.

 акво още сподели т€-вижте във видеото! †††

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ѕравоооо!!!!  ой откри топлата вода?????
0
 
 
ј, Ќј  ќќѕ≈–ј“»¬Ќ»я ѕј«ј–, ƒќ ј“ќ ѕЋјўј“≈ ¬» ѕќƒћ≈Ќя“ я√ќƒ»“≈,  ќ»“ќ —“≈ —» ”∆ »«Ѕ–јЋ» — ѕќЋ”»«√Ќ»Ћ». » ¬» ¬№–«¬ј“ ћЌќ√ќ —“ј–ј“≈ЋЌќ ¬ “ќ–Ѕ»„ ј,  ќя“ќ —“–”¬ј 025, Ћ¬.
0
 
 
ƒобро утрорЯШВ защо да ги смесват като о ментетата ще изпи€трЯШВ
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2018/2019
√рипна епидеми€ 2018
ѕопил€ха дюни на къмпинг "—мокин€"
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: