Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Добрата новина: Млад мъж иска да създаде оазис за възрастните хора във Варна
Автор: Пламена Николова 14:16 / 18.04.2018Коментари (16)48126
Млад мъж от Варна даде урок по човещина на хиляди с жеста, който направи към възрастна жена в инвалидна количка и с посланието, което сподели в социалната мрежа и за Varna24.bg.

Малко преди Великден Христо Хайджимихайлов, популярен като създател и ръководител на денс-формация "Криейтърс“, откри възрастна жена в инвалидна количка, която беше засечена да продава цветя на пътя. Той зарадва старицата с продукти и пари, а след това разпространи видеото и своя призив в социалната мрежа, което гласеше:

"ПРЕДИЗВИКВАМ ви приятели... Да се оглеждате за хора в трудност и да не ги подминавате. Да им дадете храна или пари и да ги оставите да преценят сами какво да правят с тях. Да спестите едно кафе или кутия с цигари и да спасите себе си и бедните хора. А в България всички възрастни са бедни... Помагайте на възрастните, когато са били млади са помагали на малките, които всъщност може да сме ние... 
Възрастните трябва да се третират наравно с децата, защото те се превръщат отново в такива, докато дойде последният им час с нас. 
Не забравяйте.. един ден ние ще сме на тяхно място и вярвайте, ще ни се иска и на нас да ни помагат!“.

Посланието на Ицо не остана глас в пустиня и вече има своите последователи.

Младият човек има обаче една прекрасна идея, която смята да реализира, ако срещне подкрепа и разбиране от Община Варна. Той е решил да разработи проект за създаването на Център за възрастни хора, където баби и дядовци да се събират, да общуват, спортуват, танцуват, обменят познания, спомени и опит. На място, което той се надява Община Варна да даде безвъзмездно и чиято издръжка да финансира, младият човек иска да създаде оазис за възрастните хора във Варна, които най-често са самотни и игнорирани, тъжни и се чувстват безполезни. На това място Христо предвижда пенсионерите да могат напълно легално да продават и това, което са произвели и сътворили с ръцете си – цветя, зеленчуци, зимнина, терлици и всичко останало, с което те търгуват в момента нелегално по варненските пазари.

Какво сподели Христо Хаджимихайлов за Varna24.bg, вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.08.2018 г.
0
 
 
Съпругът ми каза, че повече не ме обича в края на януари 2016 г. и аз бях наранена и сърцето разбито Чувствах се, че животът ми е на път да свърши и аз почти се самоубих, аз бях емоционално надолу от много дълго време. Благодарение на драматург, наречен д-р agbalaka, който срещам онлайн, на един верен ден, докато разглеждах интернет, и се натъкнах на много свидетелства за това конкретно заклинание. Някои хора свидетелстват, че е върнал своя бивш любовник, някои свидетелстват, че той възстановява утробата, лекува рака и други заболявания, някои свидетелстват, че може да хвърли заклинание, за да спре развода и т.н. Също така се натъкнах на едно специално свидетелство и беше за жена, наречена Соня, тя свидетелстваше за това, как върна бившия си любовник за по-малко от два дни, а в края на свидетелските си показания тя отказа адреса на д-р agbalaka. След като прочетох всичко това, реших да го пробвам и аз се свързах с него по имейл и му обясних проблема. Само за 72 часа съпругът ми се върна при мен и решихме проблемите си, ние сме още по-щастливи, отколкото преди. Д-р agbalaka е наистина талантлив мъж и няма да спра да го свидетелствам, защото той е чудесен мъж и толкова могъщ ... Ако имате някакъв проблем и търсите решение за решаване на всичките ви проблеми. Големият д-р agbalaka може да предлага и всякакви видове помощ, като например обединяване на брака и взаимоотношенията, лекуване на всички видове болести, съдебни дела, магии за бременност, духовна защита, спечелване на лотария и много други. можете да се свържете с него на имейл адреса му: dragbalakaofemu0147@gmail.com, ако имате някакви проблеми, свържете се с него, той издава реални магии, които работят бързо, ви давам 100% гаранция, че той ще ви помогне. можете също да се свържете с него по какъв начин е чрез телефонен номер +15187197994
Aнонимен
на 19.04.2018 г.
+1
 
 
Самотните хора по селата,те имат най-много нужда от помощ,а за вас-поздравления!
0
 
 
Браво на момцето,тази идеа не е невсзмойна...напротив
+1
 
 
Възхитителна постъпка Ице! Продъжавай напред! Бъди здрав и дано имаш много последователи!
Aнонимен
на 18.04.2018 г.
-1
 
 
Млади човече,истината не винаги е това,което виждат очите ти!!!
Aнонимен
на 18.04.2018 г.
-1
 
 
Познавам тази жена...тя работеше в корекома и къщато й е на много апетитно място,до морето.....????
Aнонимен
на 18.04.2018 г.
+2
 
 
Браво на младото момче,но една птичка пролет не прави,да го подкрепим.Защото има деца които дори не ходят да ги видят та крамоли да им помагат,скоро моя позната ме потърси за помощ въпреки че има деца.Да пази господ тия родители,които чакат от хората да им помагат.Много е тъжно!
Aнонимен
на 18.04.2018 г.
-2
 
 
Вижте ме къв съм пич,направи го без фейс
-1
 
 
То това остана младите да мислят за старите ,другите не ги е еня.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: